default-image

Κίνδυνος να μείνει χωρίς καύσιμα-ανταλλακτικά το αεροδρόμιο

Κρήτη
Κίνδυνος να μείνει χωρίς καύσιμα-ανταλλακτικά το αεροδρόμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις αεροπορικές ταχύτητες στους…γραφειοκρατικούς ρυθμούς και χρόνους που δημιουργούν οικονομική ασφυξία στη λειτουργία των Περιφερειακών Αεροδρομίων.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας καταγγέλλει τη κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών για τη στάση πληρωμών που έχει ως συνέπεια την αδυναμία προμήθειας υλικών, ανταλλακτικών,αναλώσιμων και όχι μόνο, διαβλέποντας προβλήματα και στη τροφοδοσία καυσίμων για τις ανάγκες οχημάτων.Καταστάσεις που μπορούν να "τινάξουν" την ομαλή λειτουργία και του Αεροδρομίου Ηρακλείου.

Έτσι το καμπανάκι του κινδύνου για να μην τιναχθεί στον "αέρα" η τουριστική σεζόν,

κρούει ο Παγκρήτιος Σύλλογος Εργαζομένων στην ΥΠΑ, με συνδικαλιστές να επιδιώκουν άμεσα συνάντηση με τον Χρήστο Σπίρτζη και με τον διοικητή της ΥΠΑ και με ορατό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Για να μην υπάρξουν εικόνες δυσφήμισης

Η λίστα για τη προμήθεια υλικών είναι τεράστια και για το Αεροδρόμιο Ηρακλείου,

με τους εργαζόμενους να διεκδικούν λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα αλλά και να αποφευχθούν τυχόν εικόνες δυσφήμισης όπως συνέβη πέρυσι με τα ασυντήρητα κλιματιστικά αλλά και με τη έλλειψη στο χαρτί τουαλέτας!

"Χάνονται" 50 εκατομμύρια ευρώ

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η ΥΠΑ εισπράττει έως και 50 εκατομμύρια ευρώ,

το μήνα από Αεροπορικές εταιρείες και επιβάτες, χρηματικά ποσά που μεταφέρονται για δαπάνες στο δημόσιο και όχι για την ανάπτυξη των Αεροδρομίων, όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι.

Απογείωση της κίνησης στο «Νίκος Καζαντζάκης»

18.500 επιβάτες περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι υπήρξαν στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, τον μήνα Απρίλιο.Πρώτοι έρχονται οι Γάλλοι ενώ ακολουθούν οι Γερμανοί.Σε σχέση με το περυσινό χρονικό διάστημα, οι Ρώσοι σχεδόν τριπλασιάστηκαν ενώ διπλασιάστηκαν οι τουρίστες από το Ισραήλ.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News