Ειδήσεις

"Μετρούν" λουκέτα στην αγορά του Ρεθύμνου

Τον χειρότερο χειμώνα εισπρακτικά πέρασε ο εμπορικός κλάδος, δια στόματος του Γιώργου Πολιουδάκη, Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, ο οποίος ομολογεί ότι τα τελευταία 30 χρόνια δεν υπήρξε χαμηλότερος τζίρος στον κλάδο.

Τα λουκέτα βαίνουν αυξανόμενα με αποκορύφωμα τις οδούς Δημακοπούλου - Γερακάρη, όπου η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.

Με δεδομένο ότι στην πασχαλινή αγορά κινήθηκε επί το πλείστον η αγορά ειδών για το τραπέζι, έπειτα για τα δώρα στα βαφτιστήρια και ακόμα λιγότερο η ένδυση και υπόδηση γενικότερα, οι έμποροι θεωρούν ότι έχει ήδη στερέψει η οικονομική δύναμη των καταναλωτών, με αποτέλεσμα να θεωρούν ότι δε θα αλλάξει κάτι σημαντικά στον τζίρο τους και παρά την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο.

Ούτε το Πάσχα είδαν σημαντική ανάταση στα οικονομικά τους οι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες του Ρεθύμνου με τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΡ, Κοσμά Περπιράκη, να τονίζει ότι ανάκαμψη θα έρθει μόνο μετά από πραγματική τόνωση της οικονομίας για να βγει από τον φαύλο κύκλο του αδιεξόδου που ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια το λιανεμπόριο.

Η Κούλα Τσικιντίκου, έμπορος εδώ και πάνω από 10 χρόνια, παραδέχεται ότι πραγματοποιεί εκπτώσεις όλο τον χρόνο για να τα βγάζει πέρα. Κατά γενική ομολογία πάντως, δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις ότι θα κινηθεί η αγορά και παρά την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο, με μοναδικό τελικά αποκούμπι τον τουρισμό, καθώς και από τους ίδιους τους τουρίστες θα γίνουν αγορές και ο τουρισμός θα ενισχύσει την αγοραστική ικανότητα του ντόπιου πληθυσμού, στον οποίο επίσης προσβλέπουν οι επαγγελματίες του λιανεμπορίου.

ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια