Ειδήσεις

Μία οδοντίατρος του ΕΟΠΥΥ για Ρέθυμνο - Χανιά

Η Άντα Νικολουδάκη είναι και αφεντικό κι εργάτης. Πριν από 20 ημέρες ανέλαβε καθήκοντα Διευθύντριας στα Ιατρεία του ΠΕΔΥ στο Ρέθυμνο, όμως εξακολουθεί να είναι και η μοναδική οδοντίατρος της δομής, αφού σε συνεργασία με τον οδοντοτεχνίτη Μάρκο Σταματογιαννάκη, εξυπηρετούν τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου σε όλα όσα αφορούν τις τεχνητές οδοντοστοιχίες, γέμισμα, τρόχισμα, προσθήκες.

Μόλις 5 γιατροί απασχολούνται στο ΠΕΔΥ Ρεθύμνου: Οδοντίατρος, Χειρουργός, Πνευμονολόγος, Παθολόγος, Ακτινολόγος, στερείται όμως βασικές ειδικότητες, όπως Καρδιολόγος, Παιδίατρος και Νευρολόγος. Η ειρωνεία είναι ότι ενώ υπάρχει ο εργαστηριακός εξοπλισμός, λείπει ο Μικροβιολόγος και ενώ υπάρχει Ακτινολόγος, απασχολείται στο νοσοκομείο, γιατί έχει υποστεί βλάβη ο ακτινολογικός εξοπλισμός του ΠΕΔΥ.

Όσο για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς στο Ρέθυμνο είναι μόλις 4 και μαζί με τους 5 του ΠΕΔΥ, καλούνται να επωμιστούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πληθυσμού άνω των 100.000 ανθρώπων, δεδομένου ότι εξυπηρετούν εν μέρει και τον γειτονικό νομό. Άγνωστο παραμένει και τι θα γίνει με την μεταστέγαση της δομής που καταβάλει ενοίκιο που αγγίζει τα 6 χιλιάδες ευρώ το μήνα στο δήμο Ρεθύμνου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια