default-image

Αποχωρεί ως αποτυχημένος από την Μπάγερν ο Γκουαρντιόλα

Ποδόσφαιρο
Αποχωρεί ως αποτυχημένος από την Μπάγερν ο Γκουαρντιόλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παραμύθι της Μπάγερν του Πεπ Γκουαρντιόλα , θα έπρεπε ίσως να είχε τελειώσει απέναντι στη γενναία Γιουβέντους, όταν οι Βαυαροί με φουλ σπρώξιμο από τη διαιτησία και στα δύο παιχνίδια, πέρασαν τους Ιταλούς. Απέναντι στον μάστορα Σιμεόνε, ο προπονητής που μετέτρεψε την Μπάγερν σε πελάτισσα των τριών γιγάντων της La Liga, δεν θα μπορούσε να γλιτώσει ξανά.

Παρά το γεγονός πως η Μπάγερν συγκριτικά με τα ματς που έχει πραγματοποιήσει στην τρέχουσα ημερολογιακά χρονιά, έκανε το καλύτερο της παιχνίδι, δεν μπόρεσε να φτάσει στην πρόκριση. Αυτό συνέβη, διότι ο πολυδιαφημισμένος και αγαπημένος των ΜΜΕ Πεπ Γκουαρντιόλα, άφησε να περάσει ένα 20λεπτο, μέχρι να πραγματοποιήσει την μία και μοναδική αλλαγή που έκανε στο ματς. Από την άλλη ο κανονικός προπονητής, πολέμησε με αυτό που είχε στα χέρια του. Κινήθηκε στη σκακιέρα, το πάλεψε παρότι πήρε μεγάλο ρίσκο και τελικά βγήκε κερδισμένος. Έχει οδηγήσει την Ατλέτικο για 2η φορά σε τρία χρόνια σε ευρωπαϊκό τελικό.

Ο Γκουαρντιόλα έκανε ένα τραγικό κοουτσάρισμα στο φινάλε του δρόμου. Κι αυτό το αποδεικνύει το νεκρό εικοσάλεπτο από την ώρα που δέχτηκε το γκολ μέχρι να βγάλει από το ματς τον απαράδεκτο Ντάγκλας Κόστα, να ανέβει κάπως η Μπάγερν με την είσοδο του Κομάν και να φτάσει στο 2-1. Όμως παρά το γεγονός πως η Ατλέτικο έχασε πέναλτι και οι Βαυαροί είχαν μπροστά τους 12 λεπτά μέχρι το φινάλε του ματς, δεν ήρθε ούτε μία βοήθεια από τον πάγκο για να πάρει την τελική ώθηση για το ένα ακόμα γκολ.

Ο Γκέτσε που θα μπορούσε να περάσει στην θέση του κατάκοπου μετά από το πολύ καλό πρώτο μέρος Ριμπερί ή στη θέση του απόντα μετά το 38’ Μίλερ, έμεινε στον πάγκο για να... ζεσταίνεται με την κουβέρτα. Ο Τιάγκο προφανώς και δεν ήταν υγιής και δεν τον χρησιμοποίησε; Ποιός του φταίει όμως σε μία ομάδα που τα είχε όλα, να έχει καταντήσει στον πάγκο να έχει Τάσκι, Κίμιχ, Ραφίνια;

Οι Βαυαροί βρέθηκαν ξανά φέτος να βασίζονται σε ένα περιορισμένο αριθμό παικτών εξαιτίας των τραυματισμών. Όμως η διαχείριση του Γκουαρντιόλα ήταν τέτοια που έφερε την Μπάγερν στα όρια της στο φινάλε της σεζόν. Κι η Μπάγερν σε αυτόν τον μαραθώνιο της σεζόν βρέθηκε χωρίς δυνάμεις, δίχως τις απαραίτητες λύσεις και τις ανάσες που έπρεπε για να μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει στο απαιτητικό φινάλε της σεζόν.

Η διαχείριση του ρόστερ ήταν αποκλειστικά δική του ευθύνη. Από την άλλη μεριά ο κανονικός προπονητής Σιμεόνε, σε μία κάκιστη μέρα της ομάδας του και στην αμυντική λειτουργία, έκανε την απαραίτητη ενδεδειγμένη κίνηση τη στιγμή που έπρεπε. Έβαλε τον Καράσκο στο ματς, αφαίρεσε τον έναν αμυντικό του χαφ, προκειμένου να κρατήσει πιο πίσω τον Λαμ ο οποίος στο πρώτο μέρος έκανε πάρτι. Ο Μπόατενγκ που παρίστανε τον πλέι-μέικερ έκανε μία κακή μπαλιά, έτσι ξεκινάει η αντεπίθεση της Ατλέτικο για να μπει με πέντε αγγίγματα σε 10’’ το γκολ της πρόκρισης της Ατλέτικο.

Ο Πεπ μετράει πλέον τέσσερις σερί αποκλεισμούς, γιατί έχει κι έναν με την Μπαρτσελόνα, έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια. Έχει αποκλειστεί σε τέσσερις σερί ημιτελικούς καθοδηγώντας πανίσχυρες ομάδες. Στις δύο περιπτώσεις δε, η ομάδα του ήταν το μεγάλο φαβορί. Ο Πεπ μένει με τους τρεις τίτλους στην Γερμανία και με ένα ή δύο Κύπελλα Γερμανίας. Με το δικαίωμα να κάνει τις μεταγραφές που ήθελε σε αυτή την τριετία, όντας το απόλυτο αφεντικό. Ο Γκουαρντιόλα θέλησε να πειράξει ορισμένα πράγματα στο transition της Μπάγερν κυρίως με την κυκλοφορία από το πως ελευθερώνεται η ομάδα από πίσω σε αυτή την τριετία, αλλά και με αρκετές κοντινές εναλλαγές για να σπάει από τα άκρα τις αντίπαλες άμυνες.

Αυτό το πείραμα απέτυχε, η Μπάγερν σε αυτή την τριετία δεν έκανε παρά ένα-δύο παιχνίδια επιπέδου 2013 και φεύγει σαν αποτυχημένος. Το σαρωτικό ποδόσφαιρο του Χάινκες δεν το είδαμε πάντως σε καμία περίπτωση. Η Μπάγερν κουβαλάει τρεις αποκλεισμούς σε ημιτελικά σε μία τριετία που τα ΜΜΕ που διαμορφώνουν και επιτάσσουν το ποιός είναι καλός και κακός προπονητής πίστευαν πως ακολουθεί δυναστεία. Σε μία τριετία που στο ευρωπαϊκό στερέωμα, έπαιζε η Μπάγερν με τις δύο ισπανικές, αφού οι σύλλογοι της Αγγλίας και της Ιταλίας (με εξαίρεση τη Γιούβε) βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση, ο Πεπ εν ολίγοις έβγαλε την Μπάγερν 4η, αφού η Ατλέτικο. Ο προπονηταράς για τα ΜΜΕ, Πεπ Γκουαρντιόλα...

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News