Ειδήσεις

Β.Καρκανάκης: Με προβληματίζουν οι αστερίσκοι της Κομισιόν

Η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Η Επιτροπή τονίζει ότι το 2015, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας ήταν ηπιότερη (-0,2%) σε σχέση με το αναμενόμενο, λόγω της επιβολής των περιορισμών κεφαλαίων. Η οικονομική ύφεση προβλέπεται να φτάσει το -0,3% το 2016, ελαφρώς βελτιωμένο σε σχέση με τις χειμερινές προβλέψεις, χάρη στην εσωτερική κατανάλωση, στις εξαγωγές και σε μια ακόμη θετική χρονιά στον τουρισμό, πριν επιστρέψει στην ανάπτυξη στο β' εξάμηνο.

Όσον αφορά την ανεργία, η Επιτροπή επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να υποχωρεί καθ' όλη την περίοδο των προβλέψεων, σημειώνοντας ότι σε αυτό συνετέλεσαν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια.


Επιφυλακτικός έναντι των προβλέψεων ο Βαγγέλης Καρκανάκης μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου , μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

''Με ανησυχούν οι αστερίσκοι'' σχολιάζει. ''Και το 2014 προέβλεπαν πλεόνασμα, μόνο που αυτό μεταφέρεται από χρόνο σε χρόνο και φτάσαμε να μιλάμε για το 2017. Η οικονομία δεν αντιμετωπίζεται με θεωρητικά στοιχεία. Λουκέτα και ανεργία απαιτούν άμεσα λύσεις'' προσθέτει.

Σχόλια