default-image

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ταμιαθέως Ιωακείμ

Ελλάδα
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ταμιαθέως Ιωακείμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκοιμήθη την 1η Μα?ου ο εφησυχάζων Μητροπολίτης Ταμιαθέως  κυρός Ιωακείμ. Ο μακαριστός Ιεράρχης, κατά κόσμον Ιωάννης Τσακίρης, είχε γεννηθεί στον Πειραιά το 1934. Χειροτονήθηκε Διάκονος στα Ιεροσόλυμα από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Θαβωρίου κυρού Βησσαρίωνος το 1953.

Έφτασε στην Αίγυπτο το 1955 και χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος κατά το έτος 1956 υπό του αοιδίμου Επισκόπου Βαβηλώνος κυρού Ιλαρίωνος, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ζεϊτούν, προχειρισθείς εις Αρχιμανδρίτην υπό του αοιδίμου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Χριστοφόρου το 1961. Την 1η Μα?ου 1988 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Ταμιάθεως υπό του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Παρθενίου Γ΄, ενώ το έτος 1998 ανυψώθη εις Τιτουλάριον Μητροπολίτη και μετ' ολίγον εφησύχασε.

Ο μακαριστός Ιεράρχης υπηρέτησε ως Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας και Ηγούμενος της Π.Ι.Μονής Αγίου Γεωργίου Κα?ρου, ενώ από το έτος 1960 έως και το έτος 1983 υπηρέτησε εις διαφόρους Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και ως καθηγητής Θεολόγος σε πολλά Γυμνάσια της χώρας. Κατά τα έτη 1983 έως 1988 ήταν αποσπασμένος εφημέριος εις την Τρίπολιν της Λιβύης. Εκοιμήθη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών την 1η Μα?ου 2016, Κυριακή του Πάσχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News