Ειδήσεις

Επί ποδός η Τροχαία για την ασφαλή επιστροφή εκδρομέων

Το κύμα της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς άρχισε να εκδηλώνεται από τις απογευματινές ώρες σηματοδοτώντας την κορύφωση των μέτρων που έχουν σχεδιαστεί για την εποπτεία του ΒΟΑΚ και των οδικών αξόνων προς την ενδοχώρα της Κρήτης.

?

Συνεργεία των Τμημάτων Τροχαίας και των Ομάδων Πρόληψης Ατυχημάτων έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου διενεργώντας ελέγχους στους διερχόμενους οδηγούς, σε μια προσπάθεια η παρουσία τους να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε διάπραξη σοβαρών παραβάσεων, οι οποίες κάνουν ακόμη πιο οδυνηρές τις επιπτώσεις των τροχαίων ατυχημάτων.

Αυστηρές ήταν οι συστάσεις για αμέλεια στη χρήση ζώνης ασφαλείας, ιδίως στις περιπτώσεις που είχαν να κάνουν με μικρά παιδιά.

Την τιμητική τους είχαν και οι έλεγχοι αλκοτέστ που έγιναν στις περισσότερες περιπτώσεις ελέγχου στους διερχόμενους οδηγούς, όπως κατέγραψε φακός της ΚΡΗΤΗ TV που βρέθηκε στα μπλόκα της Τροχαίας.

Τα συνεργεία ελέγχου μοίρασαν και φυλλάδια που προετοίμασε η Γενική Αστυνομική διεύθυνση Κρήτης σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των οδηγών ιδίως για την αποφυγή της χρήσης αλκοόλ που αποτελεί με διαφορά την πρώτη αιτία πρόκλησης ατυχημάτων και δυστυχημάτων στους δρόμους του νησιού.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια