Ειδήσεις

Μόνο μία θέση γιατρού για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Μόλις μια θέση γιατρού προκηρύσσεται για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας σε απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με ημερομηνία 22/4/2016. Η προκήρυξη του Υπουργείου αφορά σε συνολικά 58 θέσεις ιατρικού προσωπικού για την ΥΠΕ Κρήτης εκ των οποίων 18 συνολικά για τον Νομό Λασιθίου.

Όλες οι δημοτικές παρατάξεις βρίσκονται σε αναβρασμό και καλούν την τοπική κοινωνία για ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της κάλυψης των κενών που χρονίζουν με πρώτη την Παθολογική κλινική.

Στο περιθώριο του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, παραπονέθηκε εντονότατα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη ζητώντας του, να μην επιτρέψει να περάσει η κυβέρνηση μια ακόμα αδικία σε βάρος του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

«Αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, θα ξεκινήσουμε ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων όλοι μαζί για να μην επιτρέψουμε να γίνει μια ακόμη αδικία εις βάρος μας. Δεν είναι δυνατόν να προκηρύσσονται 58 θέσεις ιατρών για την ΥΠΕ Κρήτης, να πηγαίνουν από αυτούς 18 στο Νομό Λασιθίου και μόνον ένας από τους 18 να έρχεται στην Ιεράπετρα», μας είπε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκης.

«Η απόφαση του Υπουργείου αποτελεί πρόκληση για το λαό της Ιεράπετρας που ήδη από το 2010 υπερασπίστηκε με μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις το δικαίωμά του στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία και την υπεράσπιση του Νοσοκομείου του.

Είναι απαραίτητη η άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, κυρίως όμως ο λόγος ανήκει στο λαό της Ιεράπετρας, που καλείται για μια ακόμα φορά να αγωνιστεί για τα δικαιώματα του», αναφέρει σε έγγραφη διαμαρτυρία του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες εν δράσει», κ Μιχάλης Μαχαιράς.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια