default-image

Σκοτώθηκε σε τροχαίο κορυφαίος μελισσοκόμος

Κρήτη
Σκοτώθηκε σε τροχαίο κορυφαίος μελισσοκόμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλά ήταν τα τροχαία που σημειώθηκαν τις μέρες των εορτών του Πάσχα στην Κρήτη. Ένα από αυτά σημειώθηκε στα Δυτικά χωριά της Ιεράπετρας και βύθισε στο πένθος ολόκληρη την περιοχή.

Λίγη ώρα πριν την περιφορά του Επιταφίου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής το μεγαλύτερο κεφαλοχώρι της Ιεράπετρας, οι Μάλλες, ντύθηκαν στα μαύρα, θρηνώντας τον 69χρονο πρωτοπόρο μελισσοκόμο Μανόλη Πετασάκη, που τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι πέφτοντας με την τετράτροχη μηχανή(γουρούνα) που οδηγούσε, σε ρέμα βάθους δυο μέτρων λίγο μετά το φαράγγι της Σαρακήνας, μεταξύ των Μύθων και των Μαλλών.

Ήταν ο πιο έμπειρος και ο πιο επαγγελματίας μελισσοκόμος του Νομού Λασιθίου, που είχε καταφέρει να κάνει γνωστό το Γεραπετρίτικο μέλι, το μέλι του Σελάκανου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό, έχοντας πετύχει να παράγει το ποιοτικότερο μέλι, να το τυποποιεί ο ίδιος και να το διακινεί μόνος του σε εκατοντάδες σημεία πώλησης.

Τραγικές φιγούρες τη βραδιά εκείνη τα δύο παιδιά του, που τον αναζητούσαν από τη Δύση του ήλιου, γιατί δεν απαντούσε στο κινητό του.  Οι δύο άνδρες που κατάλαβαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί στον πατέρα τους, ξεκίνησαν να ψάχνουν στον επαρχιακό δρόμο από τις Μάλλες μέχρι τους Μύθους, και είναι οι ίδιοι που εντόπισαν την τετράτροχη μηχανή του πατέρα τους, μέσα στις καλαμιές, κάτω από ένα γεφυράκι, καθώς άναβαν ακόμα τα φώτα της.

Βρήκαν τον 69χρονο πατέρα τους βαριά χτυπημένο στο κεφάλι, και κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Όταν έφτασαν οι διασώστες και κατέβηκαν στο ρέμα για να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση ήταν ο 69χρονος, ήταν ήδη πολύ αργά. Η νεκροψία -νεκροτομή που έγινε στο Ηράκλειο το πρωί του μεγάλου Σαββάτου, έδειξε ότι ο θάνατος του επήλθε ακαριαία από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς μετά την πτώση του στο ρέμα, χτύπησε με το κεφάλι πάνω σε έναν βράχο.

Είχε φύγει από το σπίτι του για τη Σαρακήνα προκειμένου να κόψει μερικά καλάμια που ήθελε για τα μελίσσια του. Όμως τα σχέδια της μοίρας ήταν άλλα, καθώς σε μία στροφή η γουρούνα στην οποία επέβαινε, ξέφυγε της πορείας της, ίσως εξαιτίας της βροχής που είχε προηγηθεί, πέφτοντας σε ρέμα βάθους δύο μέτρων.

Σε κατάσταση αμόκ ο ένας του γιός όταν κατάλαβε ότι ο πατέρας του είχε χάσει τη μάχη για τη ζωή ξέσπασε χτυπώντας με μια μεγάλη πέτρα τη μηχανή, που οδήγησε στο θάνατο τον άνθρωπο που τόσο αγαπούσε, εκείνον τον οποίο θαύμαζε γιατί ήταν ένας πραγματικά ευγενικός, στοργικός εργατικός, προοδευτικός και καλός οικογενειάρχης.

Στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο των Μαλλών, τον συνόδεψαν εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του, γιατί ήταν άνθρωπος που δεν είχε κάνει ποτέ κακό σε κανέναν και όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για την προσωπικότητα του.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News