default-image

Στη φυλακή οι δύο αγροτοκτηνοτρόφοι για ναρκωτικά

Κρήτη
Στη φυλακή οι δύο αγροτοκτηνοτρόφοι για ναρκωτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν τελικά τα δύο από τα συνολικά έξι άτομα, τα οποία συνελήφθησαν έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα τη Μεγάλη Τετάρτη σε διάφορες περιοχές των Δήμων Χερσονήσου, Μινώα Πεδιάδος και Μαλεβιζίου. Και οι έξι απολογήθηκαν τη Δευτέρα του Πάσχα (2/5), ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν -με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα- οι δύο ντόπιοι, ηλικίας 41 και 43 ετών, οι οποίοι βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Όσον αφορά στους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες, αφέθηκαν όλοι τους ελεύθεροι. Στους δύο από αυτούς επιβλήθηκαν, πάντως, περιοριστικοί όροι. 

Περιοριστικοί όροι σε δύο

Ειδικότερα, στον έναν εξ' αυτών, ηλικίας 31 ετών, απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ είναι υποχρεωμένος, ακόμη, να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα. Ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής του, επιβλήθηκε και στον "βενιαμίν" των συλληφθέντων, ένα νεαρό 21 ετών. 

Ο πέμπτος κατηγορούμενος, ο οποίος βαρύνεται για κακούργημα, ηλικίας 38 ετών, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς  όρους. Τέλος, ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε κι ο 24χρονος Πακιστανός, ο οποίος ήταν ο μόνος από τους «έξι», ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κακουργηματική κατηγορία. 

Εξιχνιάστηκαν 7 υποθέσεις

Υπενθυμίζεται ότι από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εξιχνιάστηκαν συνολικά επτά υποθέσεις, οι οποίες σημειώθηκαν από τον Ιούλιο του 2015 έως και τον περασμένο Ιανουάριο. Πρόκειται για μια υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης, δύο ζωοκλοπές (είχαν κλαπεί συνολικά 211 αιγοπρόβατα και αμνοερίφια), μια απόπειρα εκβίασης, δύο υποθέσεις «επικίνδυνων σωματικών βλαβών» σε βάρος τριών ατόμων, καθώς και μια κλοπή φορτηγού αυτοκινήτου. 

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News