default-image

Η Εργατική Πρωτομαγιά μέσα από τα μάτια παιδιών

Κρήτη
Η Εργατική Πρωτομαγιά μέσα από τα μάτια παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρησιμοποίησαν πινέλα και χρώματα, τη φαντασία και τις γνώσεις τους και αποτύπωσαν στο χαρτί τις σκέψεις τους για την εργατική πρωτομαγιά. Μάλιστα φάνηκαν να γνωρίζουν καλά τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και τους αγώνες των εργαζομένων.

Ο λόγος για τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Εργατική Πρωτομαγιά - Ειρήνη».

Τους νικητές των δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό βράβευσε το Εργατικό κέντρο Ηρακλείου.Μάλιστα σύμφωνα με το Εργατικό κέντρο Ηρακλείου φέτος η συμμετοχή των σχολείων και των μαθητών ήταν πολύ μεγάλη, ξεπερνώντας τις 3.000 ζωγραφιές , αυτό σημαίνει ότι τα μηνύματα που στέλνει η επέτειος της εργατικής πρωτομαγιάς αλλά και τα μηνύματα που στέλνουν τα παιδία από τις ζωγραφιές απεικονίζουν την κατάσταση που βιώνει η Ελληνική Κοινωνία.

Χαμόγελα για γονείς και μικρούς μαθητές, που είδαν τις προσπάθειές τους να επιβραβεύονται.

Σύμφωνα με το ΕΚΗ "Με διαρκείς επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους νέους και τις νέες,  το 8ωρο, η μόνιμή και πλήρης εργασία, δικαιώματα για τα οποία η εργατική τάξη πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος έχουν στην πράξη καταργηθεί.

H Πρωτομαγιά  του 2016 βρίσκει τους εργαζόμενους στην Ελλάδα σε θέση μάχης, απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η Τρόικα, η κυβέρνηση  και  το ΔΝΤ .

Σ' αυτό τον πόλεμο η εργατική τάξη και ο λαός μας με τους αγώνες τους μπορούν να βγουν νικητές. Η Πρωτομαγιά του 2016 μπορεί να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για μια άλλη πορεία της χώρα μας".

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News