default-image

Αναπόφευκτη λύση η ελάφρυνση του χρέους

Οικονομία
Αναπόφευκτη λύση η ελάφρυνση του χρέους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H ελάφρυνση του χρέους αποτελεί μονόδρομο για την «ανακούφιση» της ελληνικής οικονομίας, ενώ εκτιμάται ότι παράλληλα αυτή η εξέλιξη είναι και αναπόφευκτη.

Στο πλαίσιο αυτό, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Benoit Coeure εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και θα λάβει την πολυπόθητη ελάφρυνση του χρέους, ενώ εξέφρασε την ελπίδα η Βρετανία να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αποφευχθεί μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας.

Υπεραμύνθηκε επίσης της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ λέγοντας πως αυτή βοηθάει στην ενίσχυση της ανάπτυξης στην περιοχή, αλλά, όπως εξήγησε, χρειάζεται χρόνος ώστε οι κινήσεις της να αποτυπωθούν στον πληθωρισμό.

Λιου: Η Ευρώπη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για ελάφρυνση του χρέους

Όλες οι πλευρές θα πρέπει να είναι ευέλικτες προκειμένου να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις για την οικονομική μεταρρύθμιση της Ελλάδας, είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το Μ. Σάββατο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρεται πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη «σημασία» η Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό ταμείο και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να «συνεργαστούν εποικοδομητικά» για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Πηγή: zougla.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News