Ειδήσεις

Με πολυτελή κρουαζιερόπλοια άνοιξε η σεζόν στα Χανιά

Σχεδόν κάθε μέρα και ένα πολυτελή κρουαζιερόπλοιο δένει στα Χάνια, φέρνοντας άρωμα αισιοδοξίας για τη νέα τουριστική σεζόν.

Celebrity Reflection

Την Τρίτη το πρωί έδεσε το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Reflection» στο λιμάνι της Σούδας.

Το πλοίο, με περισσότερους από 3.000 επιβάτες, κατέπλευσε τις πρωινές ώρες προερχόμενο από το λιμάνι του Μπόντρουμ της Τουρκίας και θα αναχωρήσει για τη Νάπολι της Ιταλίας αργά το απόγευμα.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες επισκέπτονται την παλιά πόλη των Χανίων, ενώ κάποιοι απ' αυτούς έχουν επιλέξει εκδρομές σε αξιοθέατα εκτός πόλεως.

Από την έναρξη της περιόδου της κρουαζιέρας τον Απρίλιο μέχρι και σήμερα τα Χανιά έχουν επισκεφθεί επτά κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας περίπου 10.000 επιβάτες.

Για όλη την περίοδο μέχρι και τον Νοέμβριο αναμένονται 83 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Seabourn Odyssey

Το Seabourn Odyssey "σήμανε" την έναρξη της σεζόν

Η πλωτή πολυτέλεια, το κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey σήμανε με την παρουσία του την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το 2016 στα Χανιά. Η άφιξή του προκάλεσε θαυμασμό και εγκωμιαστικά σχόλια σε όσους το αντίκρισαν αφού αποτελεί «χάρμα οφθαλμών».

Το κρουαζιερόπλοιο έχει χωρητικότητα 450 επιβάτες και 330 άτομα πλήρωμα, αναλογία αριθμού πληρώματος ως προς τους επιβάτες από τις κορυφαίες στην βιομηχανία της κρουαζιέρας, που δηλώνει την έμφαση στην πολυτέλεια που προσφέρει η εταιρεία στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων της. Διαθέτει αποκλειστικά εξωτερικές σουίτες, 225 τον αριθμό, με εμβαδόν από 27 τ.μ. μέχρι 111 τ.μ.! στην πλειονότητα τους με μπαλκόνι, χώρους με σύγχρονη αρχιτεκτονική και τεχνολογικές δυνατότητες που θα ζήλευαν mega yachts αλλά και μεγάλου μεγέθους κρουαζιερόπλοια.

Η εταιρεία Seabourn Cruises σύμφωνα με τo neatv.gr επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων τον Οκτώβριο του 2014, με το κρουαζιερόπλοιο Seabourn Sojourn, ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 είχε γίνει αναλυτική παρουσίαση του Λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας στα κεντρικά της γραφεία στο Seattle της Αμερικής.

Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey, αγκυροβόλησε ανοικτά του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων γύρω στις 8 το πρωί της Δευτέρας και αναχώρησε μετά τις 5 το απόγευμα.

Σχόλια