default-image

Ρέθυμνο: Χιλιάδες πιστοί στην Κορύφωση του Θείου Δράματος

Κρήτη
Ρέθυμνο: Χιλιάδες πιστοί στην Κορύφωση του Θείου Δράματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση του Θεανθρώπου και το πανανθρώπινο μήνυμα αγάπης και αδελφοσύνης, με κατάνυξη και ελπίδα χιλιάδες πιστοί στο κέντρο του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στο Ναό και την Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων συγκινήθηκαν με τη Ζωή εν Τάφω από χορωδία 80 παιδιών και 8 μουσικών του "Μουσικού Καρπού" με τη συμμετοχή μουσικού της κρατικής ορχήστρας Αθηνών.

Οι χριστιανοί πάντα μετά το χειμώνα, τις δυσκολίες και τις όποιες κακουχίες προσδοκούν την Ανάσταση του Θεανθρώπου και την πιο γλυκιά άνοιξη.  

Χιλιάδες ήταν οι πιστοί που συνέρρευσαν χθες το βράδυ στο κέντρο του Ρεθύμνου, συνοδεύοντας τους επιτάφιους υπό τις μελωδίες και τις ψαλμωδίες που ενέπνευσαν χαρμολύπη και ελπίδα για ψυχική ανάταση.

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος στο μήνυμά του στο χριστεπώνυμο πλήρωμα παραίνεσε τους πιστούς να λειτουργούν τη ζωή τους Σταυροταναστάσιμα, όχι με πένθος, αλλά με την προσδοκία και τη βεβαιότητα ότι η χαρά βρίσκεται κοντά.

Ήταν η πρώτη φορά στο σύγχρονο Ρέθυμνο που συγκεντρώθηκε τόσος πολύς κόσμος Μεγάλη Παρασκευή στο κέντρο της πόλης συνοδεύοντας τους Επιτάφιους των τριγύρω ενοριών, σε μια βραδιά που όντως θύμιζε περισσότερο την ελπίδα της ανάστασης, παρά τη λύπη του θανάτου με την ευχή του Σεβασμιότατου Ευγένιου το μήνυμα αυτό να μας συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, χαρίζοντας μας δύναμη και κουράγιο.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News