Ειδήσεις

Πάσχα με ηλιοφάνεια στην Κρήτη

Με ανοιξιάτικο καιρό, ηλιοφάνεια και ζέστη θα περάσουν τις γιορτές του Πάσχα τόσο όσοι θα εκδράμουν στις εξοχές και τα χωριά της Κρήτης, όσο και εκείνοι που θα παραμείνουν στις μεγάλες πόλεις του νησιού.

Η Ανάσταση του Κυρίου θα γίνει με υψηλές θερμοκρασίες αφού, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, ο υδράργυρος το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου θα δείχνει 25ο C, ενώ η χαμηλότερη τιμή της θερμοκρασίας - τις βραδινές κυρίως ώρες - δε θα πέσει κάτω από τους 14ο C. Το βορειαδάκι που θα πνέει στο νησί δε θα ξεπεράσει τα 4 μποφόρ, δίνοντας έτσι μια νότα δροσιάς στην ατμόσφαιρα.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό θα γίνει και το σούβλισμα του οβελία. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, παρά τη συννεφιά και τους βόρειους ανέμους, που δε θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ, η θερμοκρασία την Κυριακή θα διατηρηθεί σε πολύ καλά επίπεδα, από 14ο C η ελάχιστη τις πρωινές ώρες και στους 23ο C η μέγιστη το μεσημέρι.

Αλλαγή από Δευτέρα

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από τη Δευτέρα του Πάσχα. Η συννεφιά θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας, ενώ οι αισιόδοξες προβλέψεις μιλούν ακόμη για τοπικές βροχές, που τόσο ανάγκη έχει το νησί. Οι άνεμοι, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα θα γυρίσουν σε νοτιάδες (από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν σταδιακά), ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα.

Μεταφορά Πρωτομαγιάς

Και μπορεί ο καιρός το Πάσχα να θύμιζε καλοκαίρι, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς όμως, που έχει μεταφερθεί για την Τρίτη του Πάσχα, θα γίνει σε φθινοπωρινό σκηνικό. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι βροχερός, με ισχυρές καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, ενώ αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Κρήτη, ο υδράργυρος θα κυμανθεί από τους 14ο έως τους 19ο C.

Σχόλια