default-image

Καλή Ανάσταση!

Απόψεις
Καλή Ανάσταση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτές οι ώρες είναι εύκολες. Και από την άλλη και δύσκολες. Δύσκολα είναι αυτά που βιώνουμε. Εύκολα είναι αυτά που ευχόμαστε. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί φέτος! Ο κόσμος ανταλλάσσει ευχές. Πιο πολλές από άλλες χρονιές. Πιο δυνατά από άλλες γιορτές. Καλή Ανάσταση! Και ο καθένας ας εννοεί το δικό του. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν μεταξύ τους. Αυτός που εύχεται και εκείνος που αντεύχεται.

του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Καλή Ανάσταση! Μέσα στις οικογένειές μας! Ανάμεσα σε εμάς και στους φίλους μας! Στη δουλειά μας! Στη γειτονιά μας! Την έχουμε ανάγκη αυτή την ευχή. Μπας και καλυτερέψουν οι μεταξύ μας σχέσεις. Δεν είναι αυτονόητα καλές. Ούτε οπωσδήποτε κακές. Να τις καλυτερεύσουμε θέλουμε και λαχταράμε.

Καλή Ανάσταση! Στο χωριό! Στην πόλη μας! Στο νησί μας! Αυτές τις ώρες μπορούμε να δραπετεύσουμε από τα κακώς κείμενα. Δεν είναι ευχάριστη η καθημερινή πραγματικότητα. Κάποιες ώρες η ζωή στην πόλη είναι αφόρητη. Κάποιες μέρες και κάποιοι μήνες οι άνθρωποι του νησιού μας είναι μπερδεμένοι. Τόσα και τόσα προβλήματα στο χωριό, στην πόλη και στο νησί. Τόσες και τόσες ελλείψεις. Κοιτάμε τον ήλιο των ημερών αυτών, που είναι τόσο γενναιόδωρος, και σιγομουρμουράμε αυτόν τον ήλιο να τον ανεβάσουμε ψηλά. Να τον χαρεί ολάκερη η φύση. Και να ανταποδώσουμε εμείς με τα πράγματά μας, με τα καμώματά μας, όλη τη γενναιοδωρία του.

Καλή Ανάσταση! Στον τόπο και στην πατρίδα μας! Δεν πάνε τα πράγματα καλά. Από όποια σκοπιά και αν τα κοιτάξεις. Στην οικονομία είμαστε μπερδεμένοι. Τα θέλουμε όλα και τίποτα. Σαν να μην ξέρουμε τι θέλουμε. Το ίδιο και οι ηγέτες μας. Μοιραίοι, άβουλοι, και σκοτεινοί. Να τους φωτίσει τουλάχιστον το Φως της Ανάστασης. Σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Γιατί δε χρειάζεται και πολύ για να συνομολογήσουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού της χώρας πρέπει να πάει στον κάτω κόσμο της ιστορίας.

Καλή Ανάσταση! Και σε εκείνους που πίστευαν από παλιά στην καλή πορεία του τόπου. Και σε εκείνους που εμπιστεύονται την ιστορική μας μοίρα τις τελευταίες στιγμές.

Καλή Ανάσταση! Χωρίς εμπιστοσύνη σε ολόκληρο το λαό δε γίνεται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News