Ειδήσεις

Η Κρήτη υποδέχεται το Άγιο Φως

Το Πανάγιο Φως της Ανάστασης, σύμβολο πίστης και ελπίδας, θα υποδεχτεί σήμερα, λίγο μετά τις 9 απόψε το βράδυ, το Ηράκλειο. Θα γίνει δεκτό με όλες τις προβλεπόμενες τιμές στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", παρουσία εκκλησιαστικών φορέων, τοπικών Αρχών και απλού κόσμου, ενώ στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο για τις εκκλησίες του νησιού.

Στόχος είναι το Άγιος Φως να φτάσει μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Κρήτης.

Το Άγιο Φως θα μεταφέρει η Aegean. Η αεροπορική εταιρεία, πιστή στα έθιμα και τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα και αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός, σήμερα, εκτός από τις προγραμματισμένες εμπορικές της πτήσεις, θα επιχειρήσει με τρία έξτρα αεροσκάφη (όχι εμπορική πτήση) με σκοπό και μόνο τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς. Συνολικά, η Aegean και η Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς κεντρική και ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Η επιλογή των πιο πάνω προορισμών έγινε σύμφωνα με την πληθυσμιακή κάλυψη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως και τις 22:20.

Αναλυτικά οι έκτακτες  πτήσεις που θα διεξαχθούν απόψε απο την Αθήνα για Ηράκλειο και Χανιά:

Α3 322 Αθήνα-Ηράκλειο. Αναχώρηση στις 20:30 και άφιξη στο Ηράκλειο στις 21:20.

ΟΑ 344 Αθήνα-Χανιά. Αναχώρηση στις 21:55 και άφιξη στα Χανιά στις 22:45. ΟΑ 406 Αθήνα-

Σχόλια