default-image

Χανιά: Τα παραδοσιακά παζάρια του Πάσχα

Κρήτη
Χανιά: Τα παραδοσιακά παζάρια του Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα παραδοσιακά παζάρια που διοργανώνονται τη Μεγάλη Παρασκευή στα Χανιά συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου.

Τα παζάρια βρίσκονταν στις περιοχές των Βουκολιών, της Κισάμου και των Βρυσών, με το παζάρι των Βουκολιών να αποτελεί ιδιαίτερο σημείο αναφοράς για τα Χανιά, καθώς έχει τις ρίζες του στην περίοδο της τουρκοκρατίας.

Στα παζάρια ο επισκέπτης μπορούσε να βρει παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης, είδη δώρων, ένδυσης και υπόδησης, ενώ όσοι το επιθυμούσαν μπορούσαν να προμηθευτούν ζώα από ντόπιους παραγωγούς.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, στον εμπορικό δρόμο της οδού Σκαλίδη, πραγματοποιήθηκε το παζάρι στην Κίσαμο, όπου τοπικές επιχειρήσεις, κυρίως, εκθέτουν και πωλούν προϊόντα της περιοχής.

Σε χώρο του παζαριού υπάρχει και έκθεση με φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται η πορεία του στο βάθος των χρόνων.

Tο παζάρι σταμάτησε να διοργανώνεται περί τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 και αναβίωσε με πρωτοβουλία του δήμου και του εμπορικού συλλόγου της περιοχής.

«Είναι ένα από τα ιδιαίτερα στοιχεία της περιοχής μας κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας που δίνει μεγάλη ανάσα στην τοπική οικονομία», δήλωσε ο δήμαρχος Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης.

Τέλος, το παζάρι στο χωριό Βρύσες του δήμου Αποκορώνου πραγματοποιήθηκε φέτος για τέταρτη φορά με τη συμμετοχή επαγγελματιών και κτηνοτρόφων της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News