Ειδήσεις

Οι νοτιάδες δυσκόλεψαν την κατάσβεση πυρκαγιάς

Οι θυελλώδεις νοτιάδες που έπνεαν χθες στο νομό Ηρακλείου είχαν ως αποτέλεσμα να δυσκολέψουν κατά πολύ το έργο των πυροσβεστών που κλήθηκαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής να σβήσουν φωτιά στα Καλύβια του Δήμου  Αρχανών-Αστερουσίων.

Ο συναγερμός σήμανε γύρω στις 9 το βράδυ και άμεσα στη μάχη ρίχτηκαν για την κατάσβεσή της ,οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο πεζοπόρα, και είκοσι άνδρες.

Μετά από ώρες η φωτιά τέθηκε  υπό μερικό έλεγχο έχοντας καταστρέψει συνολικά 8 στρέμματα γεωργικής δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης και δίχως ευτυχώς να απειληθούν σπίτια και ανθρώπινες ζωές.

Στο σημείο παραμένουν 2 οχήματα της πυροσβεστικής με 5 άνδρες ενώ από την πλευρά της η πυροσβεστική εφιστά την προσοχή σε όλους όσοι θα βρεθούν στην ύπαιθρο αυτές τις ημέρες καθώς ο κίνδυνος για πρόκληση φωτιάς εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που ενδεχομένως πνέουν ,να φέρει και άλλους είδους ,ανεπιθύμητα,αποτελέσματα.

Άγνωστες είναι οι αιτίες της πρόκλησης της πυρκαγιάς την προανάκριση της οποίας έχει αναλάβει το ανακριτικό της πυροσβεστικής.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια