Ειδήσεις

Πριν τελειώσει προκάλεσε το πρώτο ατύχημα (video)

Είναι ίσως το πρώτο ατύχημα που καταγράφεται από την "ΚΡΗΤΗ TV" στην Πλατεία Κορνάρου και αποτυπώνεται στη φωτογραφία, πριν καν συμπληρωθεί ένα 24ωρο που η δημοτική αρχή αποφάσισε να την παραδώσει ενόψει και του Πάσχα.

Μια γυναίκα η οποία σκόνταψε και έπεσε δέχτηκε τη βοήθεια των περαστικών για να σταθεί και πάλι στα πόδια της μετα το ατύχημα.

Η πλατεία δόθηκε σε χρήση από τη Μ.Πέμπτη με το νέο της «πρόσωπο», καθώς η δημοτική αρχή  αποφάσισε να προχωρήσει στην  κίνηση αυτή λόγω των εορτών του Πάσχα. Πάντως αν εξαιρέσει κανείς την χαρά των πολιτών που οι εργασίες στην κεντρική πλατεία φτάνουν στο τέλος τους, οι απόψεις για την όψη της μάλλον διχάζουν, αφού ένα μεγάλο μέρος των δημοτών λέει ότι έχει πολύ μάρμαρο και λίγο πράσινο ενώ δημιουργεί και κινδύνους όπως απέδειξε το χτύχημα. .

Τμήματα της μαρμάρινης στρώσης δημιουργούν μικρά σκαλοπάτια τα οποία δεν ξεχωρίζουν, όμως φαίνεται ότι ήδη προκαλούν περιπέτειες που αρκετός κόσμος εκτιμά ότι αν έρθει και ο χειμώνας με τις βροχές,ίσως γίνουν σοβαρότερες.

Η πλατεία πάντως -αν και πολύς κόσμος τόνισε ότι η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη- με την αποκάλυψή της μάλλον δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα…

Μαρμάρινες επιφάνειες,χωρίς πράσινο

Οι μαρμάρινες επιφάνειες και η έλλειψη πρασίνου όπως εξήγησαν ήταν για εκείνους μια όχι και τόσο ευχάριστη έκπληξη, εξηγώντας ότι σε μια νησιωτική πόλη όπως το Ηράκλειο, με ιστορία αιώνων θα περίμεναν περισσότερο παραδοσιακό χρώμα.

Πάντως η πλατεία παραδόθηκε αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί , και μετά τις γιορτινές ημέρες τα συνεργεία θα πιάσουν και πάλι δουλειά, για να  ολοκληρώσουν τόσο στο τμήμα μπροστά από τον Κουμπέ όσο και στη λωρίδα  για τη ράμπα των ταξί.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια