default-image

Λογοτεχνική "βόμβα" κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Περίεργα
Λογοτεχνική "βόμβα" κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τους τελευταίους μεγάλους λογοτέχνες της χώρας, ο Νάνος Βαλαωρίτης στέλνει το δικό του πολιτικό μήνυμα εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων με συνέντευξή του. Ερωτηθείς ποια είναι η άποψή του για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., αφοπλίζει με την ξεκάθαρα σκληρή κριτική του, ενώ από το κάδρο του δε λείπει και η αντιπολίτευση.

«Είναι δύσκολο να πει κανείς αν είναι ανίκανοι ή αν έχουν προθέσεις να δημιουργήσουν μια δικτατορία όπως στη Λατινική Αμερική. Μια άσχημη δικτατορία, η οποία θα είναι βασισμένη στην ανάγκη των πιο αδυνάτων ανθρώπων. Αυτό δε μου αρέσει καθόλου».

Για δε την αντιπολίτευση σημειώνει: «Και βέβαια η άλλη όψη δεν είναι και πολύ καλύτερη. Είναι ίσως λίγο λιγότερο έντονη Δεξιά, αυτό που λέμε Κεντροδεξιά, που όμως έχει και πολλούς φασίστες μέσα. Υπάρχει το στοιχείο του παραλόγου έντονο αυτή την εποχή. Θριαμβεύει το παράλογο, το αντιφατικό. Δεν ξέρεις τι πρεσβεύει ο άλλος. Από τη μια στιγμή στην άλλη θα σου πει τα αντίθετα. Αυτό είναι τρελό, δεν το έχω συναντήσει ποτέ». Τώρα, εάν συνυπολογίσει κανείς ότι ο κορυφαίος συγγραφέας και ποιητής λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 είχε ταχθεί υπέρ της αλλαγής, αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι ένας ακόμη απογοητευμένος Έλληνας που δεν κρύβει την οργή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News