Ειδήσεις

Πάσχα με ήλιο αλλά από Δευτέρα ο καιρός αλλάζει

Με καλό καιρό και υψηλές θερμοκρασίες, που θα αγγίξουν τους 25 βαθμούς Κελσίου θα κάνουν Ανάσταση οι Κρητικοί. Με ζέστη θα γίνει και το σούβλισμα του οβελία, ενώ το σκηνικό του καιρού αλλάζει από τη Δευτέρα του Πάσχα με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, νεφώσεις, χωρίς μάλιστα να αποκλείονται και βροχοπτώσεις.

Όπως τόνισε στo "neakriti.gr" ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, «ανατροπή στα προγνωστικά δεδομένα του καιρού προκαλούν τα νεότερα και περισσότερο ασφαλή δεδομένα των ατμοσφαιρικών μοντέλων για τις επόμενες ημέρες. Είναι γεγονός ότι οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις έχουν μεγάλη αβεβαιότητα και πολλές φορές μας οδηγούν σε εσφαλμένες εκτιμήσεις στην πρόγνωση του καιρού. Οφείλουμε να ζητήσουμε μια συγνώμη από το κοινό αν προκαλέσαμε κάποια ανησυχία από τις όχι και τόσο ευχάριστες καιρικές προβλέψεις για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Ο καιρός των επόμενων ημερών μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται να είναι πολύ καλός σε ολόκληρη την Κρήτη. Το βαρομετρικό χαμηλό που αρχικά προβλεπόταν να προκαλέσει ενισχυμένους νοτιάδες, σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας και μεταφορά σκόνης, διέρχεται τελικά νότια της Κρήτης αρκετά εξασθενημένο, με αποτέλεσμα να διατηρηθούν καλές καιρικές συνθήκες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών έχει ως ακολούθως:

Μεγάλη Παρασκευή

Καλός καιρός με λίγες αραιές υψηλές νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν από τις απογευματινές ώρες.

Ο άνεμος από Α-ΝΑ διευθύνσεις αρχικά 3-4 μποφόρ, ενώ αργότερα αναμένεται να ενισχυθεί πρόσκαιρα στα 5-6 μποφόρ στα βόρεια της Κρήτης και στις νοτιοδυτικές περιοχές του νομού Χανίων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25ο C (υψηλότερη 1 έως και 2ο C θα είναι η μέγιστη τιμή σε κάποιες περιοχές της βόρειας Κρήτης).

Μεγάλο Σάββατο

Καλός καιρός με λίγες αραιές υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι εμφανίζονται αρκετά διαφοροποιημένοι από το δυτικό έως το ανατολικό άκρο της Κρήτης. Στις ανατολικές περιοχές της Κρήτης (Ηράκλειο-Λασίθι) διατηρούνται από ΝΑ διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να στραφούν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Στις δυτικές περιοχές της Κρήτης (Ρέθυμνο-Χανιά), οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με εντάσεις στα 3-4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν οι δυτικές περιοχές του ν. Χανίων, όπου η ένταση των ανέμων θα φτάνει στα 5-6 μποφόρ. Γενικά οι άνεμοι εξασθενούν από τις βραδινές ώρες.

Στη νότια Κρήτη, οι άνεμοι θα πνέουν από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση στα 3-4 μποφόρ (τοπικά έως και 5 μποφόρ), ενώ από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους με ασθενείς εντάσεις. Εξαίρεση πιθανά θα αποτελέσουν κάποιες περιοχές νότια του Ρεθύμνου, όπου οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι στα 5 και κατά τόπους έως και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Κρήτη από 14 έως 23ο C, ενώ στην ανατολική θα είναι λίγο υψηλότερη, από 15 έως 25ο C.

Κυριακή του Πάσχα

Πολύ καλός καιρός με λίγες αραιές υψηλές νεφώσεις. Από τις απογευματινές ώρες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους πιο πυκνές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι (κατά τόπους έως και τα 4 μποφόρ). Από τις βραδινές ώρες αναμένεται να στραφούν και πάλι από Α-ΝΑ διευθύνσεις, χωρίς όμως να ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ καλά επίπεδα, από 14ο C η ελάχιστη τις πρωινές ώρες και στους 23ο C η μέγιστη το μεσημέρι.

Χαλάει ο καιρός από Δευτέρα

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με κύριο χαρακτηριστικό την παρουσία αυξημένων νεφώσεων (αισιόδοξο είναι το γεγονός, με τα μέχρι τώρα προγνωστικά δεδομένα, ότι εμφανίζεται μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές), με νότιους ανέμους (από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν σταδιακά), ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα.

Σχόλια