default-image

Συνελήφθη ένας από τους βασικούς αυτουργούς των επιθέσεων εναντίον γυναικών την Πρωτοχρονιά

Κόσμος
Συνελήφθη ένας από τους βασικούς αυτουργούς των επιθέσεων εναντίον γυναικών την Πρωτοχρονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας νεαρός άνδρας ηλικίας 19 ετών, που φέρεται να είναι ένας από τους «βασικούς αυτουργούς» των σεξουαλικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν εναντίον γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία (δυτική Γερμανία) συνελήφθη στην Ελβετία, γνωστοποίησε σήμερα η γερμανική αστυνομία.

Ο ύποπτος συνελήφθη χθες Μεγάλη Τετάρτη ενώ βρισκόταν μαζί με άλλον έναν άνδρα ηλικίας 24 ετών στο Κροϊτσλίνγκεν (βόρεια Ελβετία), έπειτα από μία ληστεία σε ένα εμπορικό κέντρο στην γειτονική πόλη της Γερμανίας, την Κονστάντς (νότια), επισημαίνει σε ένα δελτίο Τύπου η αστυνομία της πόλης αυτής. Η εθνικότητα των δύο ανδρών δεν έχει διευκρινιστεί.

Τους υπόπτους εντόπισε ένας φύλακας του εμπορικού κέντρου λίγο πριν από το μεσημέρι, ο οποίος τους ακολούθησε, ενώ διέσχιζαν πεζή τα σύνορα με κατεύθυνση την Ελβετία.

Ο φύλακας κατόπιν ειδοποίησε τις δυνάμεις επιβολής της τάξης οι οποίες τους συνέλαβαν στο Κροϊτσλίνγκεν.

Για τον νεαρότερο εξ αυτών, ηλικίας 19 ετών, είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία της Κολονίας, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι είναι ένας από τους «βασικούς αυτουργούς» των επιθέσεων στην Κολονία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στο Κροϊτσλίνγκεν, ενώ οι εισαγγελικές αρχές της πόλης διέταξαν την παράδοσή του στις γερμανικές αρχές, σύμφωνα με την αστυνομία της Κονστάντς.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν την 31η Δεκεμβρίου στην Κολονία και σε άλλες γερμανικές πόλεις προκάλεσαν σοκ στη Γερμανία σε μια περίοδο όπου ο αριθμός αιτούντων άσυλο ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ (περισσότεροι από 1 εκατομμύριο το 2015).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News