default-image

Συλλήψεις για λαθρεμπόριο, μπλόκο σε νταλίκες από την Κρήτη

Κρήτη
Συλλήψεις για λαθρεμπόριο, μπλόκο σε νταλίκες από την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο διπλό μπλόκο - εξόρμηση Οικονομικής Αστυνομίας και υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και του Ηρακλείου με στόχο τον έλεγχο στις νταλίκες που μεταφέρουν αγροτικά και άλλα προϊόντα έφερε συλλήψεις αλλά και σφράγιση φορτίων, καθώς διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων.

Στην έφοδο που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του οδηγού ενός φορτηγού ο οποίος κατηγορείται για λαθρεμπορία αλκοολούχων ποτών καθώς οι ελεγκτές εντόπισαν μια δεξαμενή, χωρητικότητας χιλίων λίτρων που περιείχε ρακί και δέκα ακόμη ασκούς των είκοσι λίτρων με το ίδιο περιεχόμενο. Δικογραφία με τις ίδιες κατηγορίες σχηματίστηκε σε βάρος και του ιδιοκτήτη της μεταφορικής εταιρείας με έδρα τα Χανιά, η οποία είχε αναλάβει τη μεταφορά και υποβλήθηκε κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Τόσο το λαθρεμπόρευμα, όσο ο τράκτορας και επικαθήμενο κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο Πειραιά.

Ο έλεγχος στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκε σε 12 φορτηγά αυτοκίνητα, φορτωμένα με νωπά αγροτικά προϊόντα, που κατέφθασαν με πλοία από την Κρήτη. Οι ελεγκτές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαπίστωσαν σε πέντε φορτηγά αυτοκίνητα τη μη συμμόρφωση ως προς τις προδιαγραφές εμπορίας και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες.

Σε ένα από τα οχήματα μάλιστα, εξαιτίας της πληθώρας των παρατυπιών, δεν επετράπη η έξοδός του από το λιμάνι και διατάχθηκε η επιστροφή του στο τόπο φόρτωσης, στην Κρήτη, προκειμένου να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Από την πλευρά τους οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσαν σε τρία φορτηγά παραβάσεις φορολογικής νομοθεσίας καθ' όσον δεν υπήρχαν δελτία αποστολής για κάποια από τα φορτία.

Μπλόκο στήθηκε όμως και στο Λιμάνι του Ηρακλείου από μεικτό κλιμάκιο των ίδιων υπηρεσιών. Σε συνεργασία με τη λιμενική αστυνομία υποβλήθηκαν σε έλεγχο 13 φορτηγά εκ των οποίων δύο σφραγίστηκαν και σε τρία έγιναν συστάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν δεν αφορούν στην καταλληλόλητα των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που μετέφεραν αλλά στα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν τα οποία δεν ήταν κατάλληλα για τη μεταφορά προϊόντων.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και διερευνώνται περαιτέρω οι υποθέσεις που εμπίπτουν στη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας οι κοινές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά, είναι αποτέλεσμα της απόφασης της Πολιτείας, στη βάση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου, με το συντονισμό των αρμόδιων ελεγκτικών Υπηρεσιών, ώστε να επιτυγχάνεται ο υγιής ανταγωνισμός, η τήρηση των κανόνων της αγοράς και η εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News