Ειδήσεις

Ετοίμαζαν μάχη με πάνω από 90.000 κροτίδες και πυροτεχνήματα

Μια πραγματική «μάχη» με κροτίδες ετοιμάζουν πολλοί εν όψει Πάσχα παρότι ο πόλεμος των βεγγαλικών οδηγεί κάθε χρόνο 110 παιδιά στο νοσοκομείο, αφού δεν σταματούν οι συλλήψεις και είχαμε και πάλι κατασχέσεις συνολικά 6.500 κροτίδων.

Mάλιστα όπως προκύπτει από τα μέχρι και σήμερα στοιχεία των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ σε όλο το νησί σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις αρχές Απριλίου μέχρι και σήμερα έχουν γίνει 11 συλλήψεις και έχει κατασχεθεί μεγάλος αριθμός από τα είδη αυτά .

Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει 63.326 κροτίδες, 28.529 παιδικά αθύρματα, 1302 πυροτεχνήματα, 1214 καπνογόνα, 737 βεγγαλικά και 3,5 κιλά πυρίτιδα.

Οι νέες συλλήψεις

Χειροπέδες περάστηκαν δύο άτομα ,έναν 44χρονο και μια 56χρονη σε Ρέθυμνο και Λασίθι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.Σε έλεγχο από αστυνομικούς Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) του Αστυνομικού Τμήματος Γεροποτάμου την Μ.Τρίτη σε αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 68 κροτίδες.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου, προέκυψε ότι οι κροτίδες ανήκουν στον 44χρονο και αφού αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη την Μ.Τετάρτη το πρωί.

Την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας έλεγχος σε κατάστημα, ιδιοκτησίας 24χρονου ο οποίος απουσίαζε. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκε η 56χρονη ως υπεύθυνη του καταστήματος να διαθέτει προς πώληση 6.550 κροτίδες που στερούνταν άδειας της αρμόδιας Αρχής.

Οι προανακρίσεις διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου και  Αστυνομικό Τμήμα Σητείας αντίστοιχα.

Σχόλια