default-image

Καμία απάντηση για την παράνομη χωματερή

Ηράκλειο
Καμία απάντηση για την παράνομη χωματερή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την περασμένη Πέμπτη η εφημερίδα Νέα Κρήτη, δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία αποτυπωνόταν αυτοσχέδια παράνομη χωματερή που έχει στηθεί βόρεια της μονάδας ανακύκλωσης στη Νέα Αλικαρνασσό και είναι ορατή από την παλαιά εθνική οδό προς τον Καρτερό.

Καλέσαμε το Δήμο Ηρακλείου και τον τομέα Καθαριότητας να απαντήσουν στους πολίτες εάν, εκτός από τους ιδιώτες παραβάτες που εναποθέτουν παράνομα τα μπάζα τους, τα φορτηγά του Δήμου έχουν εναποθέσει απορρίμματα στο συγκεκριμένο σημείο. Πέρασε μια εβδομάδα και απάντηση δεν υπήρξε. Οι λόγοι είναι προφανείς και οι ευαισθησίες περί προστασίας του περιβάλλοντος κενό γράμμα.

Είχαμε σημειώσει ότι, εάν χρειαστεί, θα επανέλθουμε. Η σημερινή νέα φωτογραφία καταγράφει φορτηγό την ώρα της παράνομης εναπόθεσης μπάζων και απορριμμάτων. Τα ερωτήματα λοιπόν συνεχίζονται. Πρόκειται για φορτηγό του Δήμου Ηρακλείου ή όχι; Αν δεν ανήκει στο Δήμο και πρόκειται για ιδιώτη, τι έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Δήμος - παρά την ενημέρωση που είχε - για να ανακόψει την παράνομη δραστηριότητα;

Κινήθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα κάποια διαδικασία, ή δεν ασχολήθηκε κανείς και γιατί; Θα επιμείνουμε, άσχετα εάν δε δοθούν και αυτή τη φορά απαντήσεις από το Δήμο Ηρακλείου. Άλλωστε, εκτιμούμε ότι σύντομα το φορτηγό θα μας οδηγήσει στις απαντήσεις και τους υπεύθυνους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News