Ειδήσεις

Πνίγεται στον αμίαντο η αστυνομία μέχρι να γίνει νέο μέγαρο

Καρκινογόνος αμίαντος στους τοίχους του, σοβάδες που πέφτουν κατά καιρούς πάνω από τα κεφάλια τους, διάβρωση που φτάνει σε επίπεδα επικίνδυνα για τη στατικότητα του κτιρίου.Στο θέμα έχει αναφερθεί το neakriti.gr ωστόσο τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ο λόγος για την αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου που στεγάζεται σε κατεδαφιστέο κτίριο, το οποίο στέκει ακόμη, μέχρι να ανεγερθεί νέο κτίριο, για το οποίο, μετά το Πάσχα υπάρχει η διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη μελέτη του.

Ετοιμόρροπο το κτίριο της αστυνομίας

Το σταυρό τους και υπομονή κάνουν οι 200 αστυνομικοί που στεγάζονται σε 6 υπηρεσίες ενός αιωνόβιου και ετοιμόρροπου κτιρίου. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Νίκος Μαλλιαρός έχει εφιστήσει κατά καιρούς την προσοχή για το ακατάλληλο του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, όμως θα χρειαστεί να περάσει αρκετός ακόμα χρόνος για την ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου, ενώ από το παλιό θα μείνουν μόνο κάποια στοιχεία αρχαιολογικής αξίας, όμως επί το πλείστον θα γκρεμιστεί και θα επεκταθεί η πλατεία.

Η αστυνομία στεγάζεται σε κατεδαφιστέο κτίριο...

Σε νέες εγκαταστάσεις 2 στρεμμάτων

Αυτή την περίοδο "τρέχει" αλληλογραφία ανάμεσα στον Αστυνομικό Διευθυντή Ρεθύμνου, Αντώνη Ρουτζάκη και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Έχει εγκριθεί ο αύλειος χώρος της σχολής δοκίμων αστυφυλάκων για να στεγάσει το νέο κτίριο, όπου θα χρειαστούν εγκαταστάσεις 2 στρεμμάτων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Μετά το Πάσχα μηχανικοί της ΕΛΑΣ με επιτόπια αυτοψία θα χωροθετήσουν τις εγκαταστάσεις και στη συνέχεια μηχανικοί του δήμου θα αναλάβουν την εκπόνηση της μελέτης σε συνεργασία με το προσωπικό της ΕΛΑΣ.

Έργο 2 εκατομμυρίων ευρώ

Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν λίγο πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου, ενώ υπάρχουν διαβεβαιώσεις και από την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή και τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη για συμβολή στη χρηματοδότηση του έργου που αναμένεται να πάρει και το δρόμο για ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια