Ειδήσεις

"Μαγνήτισε" η ομιλία για τα βαρυτικά κύματα

Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου του 2ου Λυκείου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης με θέμα τα Βαρυτικά Κύματα και επίσημους προσκεκλημένους τους καθηγητές στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης κ.κ. Τομαρά και Παπαδάκη.

Η συμμετοχή του κόσμου και ειδικά των μαθητών ήταν αθρόα και ξεπέρασε κάθε προσδοκία γεγονός που ικανοποίησε τους διοργανωτές και τον Λυκειάρχη του 2ου Λυκείου κ. Νίκο Κόμματα. Οι μαθητές παρακολούθησαν τις τοποθετήσεις των καθηγητών στους οποίους έθεσαν διάφορα ερωτήματα που τους δημιουργήθηκαν, επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το αντικείμενο της συζήτησης.  

Ο κ. Τομαράς ανέπτυξε με σαφήνεια την Θεωρία του Νεύτωνα για την Βαρύτητα, τις αντιφάσεις της Θεωρίας που οδήγησαν στην Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν. Έδωσε στο κοινό μέσα από ένα παραστατικό τρόπο τα εργαλεία για την κατανόηση της δημιουργίας και ανίχνευσης των Βαρυτικών Κυμάτων. Ο κ. Παπαδάκης με την ματιά του παρατηρησιακού αστροφυσικού εξήγησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες στην παρατήρηση Βαρυτικών Κυμάτων, αλλά και τις τρομερές δυνατότητες που θα δώσει αυτή η παρατήρηση για το μέλλον.

Έρχονται νέες αποκαλύψεις για τα βαρυτικά κύματα

Η ανίχνευση Βαρυτικών Κυμάτων αποτελεί αναμφίβολα μια ιστορική ανακάλυψη που ανοίγει τον δρόμο για νέες μικρές και μεγάλες ανακαλύψεις. Αναμφίβολα έχουμε ακόμα πολλά να δούμε μέσα από το νέο «μάτι» της βαρύτητας, το ταξίδι ξεκίνησε!

Ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης με ανακοίνωση του ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ειδικά τους μαθητές μας γιατί με το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη, δίνουν την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν στο μέλλον την μάχη της ανακάλυψης!

«Ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης θα συνεχίσει με ανάλογες εκδηλώσεις και άλλες διαδικασίες την προσπάθεια για την εκλαΐκευση της Φυσικής σε όλη την Κρήτη, γιατί η Φυσική δεν έχει σύνορα και στεγανά».

Σχόλια