Ειδήσεις

Πένθος στο Ηράκλειο για τον κορυφαίο δικαστή

Σε βαθύ πένθος έχει βυθιστεί η δικαστική -και όχι μόνο- κοινότητα του Ηρακλείου, η οποία θρηνεί για το χαμό του συνταξιούχου προέδρου Εφετών, Κωνσταντίνου Καφαράκη.

Ο κορυφαίος δικαστικός λειτουργός ήρθε στο Ηράκλειο το 1979 ως Πρόεδρος Πρωτοδικών και εγκαταστάθηκε μόνιμα με την οικογένειά του στην αγαπημένη του Κρήτη.

Ο Κερκυραίος στην καταγωγή δικαστής υπηρέτησε τα επόμενα χρόνια -μεταξύ άλλων- ως Εφέτης και ως πρόεδρος Εφετών στο Εφετείο Κρήτης (Χανιά), μέχρι το 2003, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Χαρακτηριστικό του σεβασμού και της εκτίμησης που έχαιρε στους υπόλοιπους δικαστές, είναι το ότι  παλιοί και νέοι συνάδελφοί του, τον χαρακτήριζαν ως "δάσκαλο".

Ο Κωνσταντίνος Καφαράκης "έφυγε" το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, σε ηλικία 79 ετών, έπειτα από πολυετή "μάχη" που έδωσε με τη νεφρική ανεπάρκεια.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη σήμερα (27/4) νωρίς το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, παρουσία πλήθους συγγενών, φίλων και συναδέλφων του. Η ταφή του έγινε στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου.

Το neakriti.gr, εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μαίρη, τα παιδιά του Παναγιώτη και Βασίλη, τα εγγόνια του Κωνσταντίνο και Μαρία και τους υπόλοιπους συγγενείς.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια