Ειδήσεις

Πιάστηκαν αγροτοκτηνοτρόφοι με ναρκωτικά και όπλα

Με συλλήψεις αγροτοκτηνοτρόφων για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με επίκεντρο την περιοχή του Καστελίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για στοχευμένες έρευνες που έγιναν από κλιμάκια της Ομάδας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΓΑΔ Κρήτης, μετά από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των ερευνών έχει βρεθεί ποσότητα ναρκωτικών και κάποια είδη οπλισμού. Οι έξι προσαγωγές που έγιναν φαίνεται πως εξελίχθηκαν σε συλλήψεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας σνελήφθησαν, έξι άτομα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών, περί  Όπλων, περί Ζωοκλοπής και περί Αλλοδαπών.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 16 ατόμων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών, περί Ζωοκλοπής, περί Όπλων, απόπειρα εκβίασης, κλοπή οχήματος και επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κρήτης, πραγματοποίησαν, σήμερα (27.04.2016) το πρωί σε περιοχές των Δήμων Χερσονήσου, Μινώα Πεδιάδος και Μαλεβιζίου, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με στόχο κυρίως την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης  και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και  συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, του Αστυνομικού Τμήματος Καστελλίου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Μεσσαράς, Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Λασιθίου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, ποιμνιοστάσια και χώρους εργασίας σε περιοχές των Δήμων Χερσονήσου, Μινώα Πεδιάδος και Μαλεβιζίου.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν έξι άτομα και συγκεκριμένα πέντε ημεδαποί ηλικίας από 21 έως 44 ετών και 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, περί όπλων, περί ζωοκλοπής και της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών, ενώ μεταξύ άλλων βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα  κοκαΐνης.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων,  εξιχνιάστηκαν ακόμη επτά (7) υποθέσεις, οι οποίες είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από την 21.07.2015 έως και τον Ιανουάριο 2016.

Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη 16 ατόμων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών, περί Ζωοκλοπής, περί Όπλων, απόπειρα εκβίασης, κλοπή οχήματος και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Αναλυτικότερα, εξιχνιάστηκαν:

• Υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη).

• Δύο περιπτώσεις ζωοκλοπής σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος απ΄όπου αφαιρέθηκαν συνολικά 211 αιγοπρόβατα και αμνοερίφια.

• Υπόθεση κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος,

• Δύο υποθέσεις επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος τριών ημεδαπών και

• Υπόθεση απόπειρας εκβίασης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια