default-image

Δράση ενάντια στο αλκοόλ από το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Κρήτη
Δράση ενάντια στο αλκοόλ από το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να βάλουν μέτρο στην κατανάλωση αλκοόλ, για να απολαύσουν με ηρεμία και ασφάλεια τις γιορτές… Να ζητήσουν βοήθεια για να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα εξάρτησης που μπορεί να έχουν οι ίδιοι, είτε άτομα από το περιβάλλον τους, κάλεσαν τους διερχόμενους οδηγούς τα μέλη του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη.

Με τη συνδρομή της Τροχαίας Ηρακλείου το προσωπικό του κέντρου, μέλη του προγράμματος αλλά και συγγενείς τους, υλοποίησαν μια ακόμη κοινωνική δράση ενόψει των γιορτών του Πάσχα. Βρέθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια με το μήνυμα «Έχασες το μέτρο;», μπρελόκ, αλκοολόμετρα τα οποία δώρισε ο ΣΥΦΑΚ αλλά και ευχές για χαρούμενες και αναίμακτες γιορτές.

Ο συνδυασμός αλκοόλ και οδήγησης είναι ολέθριος όπως επισημαίνει συνεχώς η ΕΛΑΣ η οποία συνδράμει σε κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών . Ένας στους δυο εμπλεκόμενους οδηγούς σε ατυχήματα και δυστυχήματα, διαπιστώνεται πως είχε καταναλώσει αλκοόλ, όπως επιβεβαιώνει ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου.

Η προβληματική χρήση του αλκοόλ φέρνει σε αδιέξοδο δεκάδες οικογένειες, όμως υπάρχει λύση όπως επισημαίνει τόσο το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ όσο και οι συγγενείς των μελών του προγράμματος που δηλώνουν έτοιμοι να βοηθήσουν κάθε άνθρωπο που θέλει να απεξαρτηθεί.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News