default-image

To EEEEK Ρεθύμνου στους Πανελλήνιους των Special Olympic Hellas

Σπορ
To EEEEK Ρεθύμνου στους Πανελλήνιους των Special Olympic Hellas

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

            Μία ανεπανάληπτη εμπειρία είχαν οι μαθητές ,εκπαιδευτικοί και γονείς του ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου για την φετινή σχολική χρονιά αφού συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Πανελλήνιους αγώνες των Special Olympics Hellas, κατακτώντας μάλιστα και μετάλλια.

Συγκεκριμένα η οκταμελής αποστολή αποτελούνταν από έξι μαθητές (Βουρβαχάκης Στυλιανός, Νταμπασσά Εμμανουήλ, Σηφακάκης Εμμανουήλ & Ντουμπάρλα Ειρήνη) , δύο εκπαιδευτικούς (Σταυρουλάκη Μαριάννα, Λαμπαθάκης Μιχαήλ) & δύο γονείς (Βουρβαχάκη Στέλλα,Σηφακάκη Δέσποινα).

Οι αγώνες έγιναν στο Λουτράκι 18-22 Απριλίου και συμμετείχαν 700 αθλητές και συνοδοί από Ελλάδα & Κύπρο.

Ποιά είναι όμως η αποστολή των  Special Olympics; Αποστολή των Special Olympics είναι να προσφέρουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δυνατότητες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες, σε παιδιά και νέους µε διανοητική αναπηρία, σε ένα φάσµα ολυµπιακών αθληµάτων. Ταυτόχρονα τους δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σωµατικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευµατικά, µοιραζόµενοι τη χαρά που ο αθλητισµός προσφέρει, σε ένα περιβάλλον σεβασµού και αποδοχής.

Παράλληλα, τα Special Olympics, μέσω εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, (σε συνεργασία με το Υπ.Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Καποδιστριακό Παν. Αθηνών, το Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης και το Δημοκρίτειο Παν. Θράκης) καθώς και των προγραμμάτων Unified (κοινωνικής ένταξης μέσω αθλητικής συμμετοχής), Unify (συνύπαρξης με ομηλίκους χωρίς διανοητική αναπηρία), Νεαροί Αθλητές (Young Athletes), Υγιείς Αθλητές (Healthy Athletes), Αθλητές με κινητική και διανοητική αναπηρία (Motor Activities Training Program), Αθλητές Ηγέτες (Athletes Leadership Program) αλλά και του Προγράμματος Εθελοντισμού, έχουν ως κύριο μέλημα την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στα άτομα με διανοητική  αναπηρία, αλλά και της ανάδειξης του εθελοντικού κινήματος στη χώρα μας.  

Μέσα από δράσεις που διοργανώνουν τα Special Olympics Hellas έχουμε πετύχει την ευρεία συμμετοχή της κοινωνίας και την ένταξη των αθλητών μας, στους κόλπους της.

Στη διάρκεια της 29άχρονης διαδρομής τους, τα Special Olympics Hellas καθιερώθηκαν στη συνείδηση  των πολιτών ως ένας από τους πιο ενεργούς αθλητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, με κινητήρια δύναμή τους τη δημιουργία μιας κοινωνίας που προτιμά να εντάσσει παρά να αποκλείει και παράλληλα να ενδυναμώνει τους ανθρώπους με διανοητική αναπηρία μέσα από τη χαρά του αθλητισμού.

Η δύναμη της θέλησης των αθλητών Special Olympics, που δίνουν τον δικό τους αγώνα για συμμετοχή στη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας, καθώς και η αφοσίωση  χιλιάδων εθελοντών που στηρίζουν χωρίς κανένα αντάλλαγμα την προσπάθεια αυτή, εμπνέει τα Μέλη των Special Olympics Ελλάς, να συνεχίσουν, το έργο που έχουν ταχθεί να υπηρετήσουν.

Οι αθλητές του ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου επέστρεψαν με 13 μετάλλια στις αποσκευές τους όντας ο μοναδικός δημόσιος φορέας που εκπροσώπησε την Κρήτη στην διοργάνωση (η άλλη Κρητική εκπροσώπηση ήταν από τα Χανιά-Ναυτικός Όμιλος Χανίων).

Αποτελέσματα Αγώνων:

Βουρβαχάκης Στυλιανός 1ος στα 200μ /2ος στα 100μ

Νταμπασσά Εμμανουήλ 1ος στα 100μ/5ος στη σφαιροβολία αγοριών

Σηφακάκης Εμμανουήλ 2ος στα 100μ/5ος στο μινι ακόντιο

Ντουμπάρλα Ειρήνη 1η στο μίνι ακόντιο/4η στη σφαιροβολία κοριτσιών

Στην σκυταλοδρομία 4Χ100   4η θέση

Οι τελικοί γίνονται σε πολλές σειρές ανάλογα με τις ικανότητες των αθλητών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News