default-image

Σίγουρος γραμματέας της ΝΔ ο Λ.Αυγενάκης

Κρήτη
Σίγουρος γραμματέας της ΝΔ ο Λ.Αυγενάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., όπως φαίνεται, θα είναι ο Ηρακλειώτης βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος θα προταθεί από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η διαφαινόμενη εκλογή του Λευτέρη Αυγενάκη καταδεικνύει και το εύρος της αποδοχής της νέας ηγετικής ομάδας του κόμματος, δεδομένου μάλιστα ότι την υποψηφιότητα του Ηρακλειώτη βουλευτή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, ηχηρά ονόματα του γαλάζιου στρατοπέδου, όπως οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατία Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τσιάρας, οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη και Ελίζα Βόζεμπεργκ, βουλευτές όπως ο Νίκος Δένδιας, ο Βασίλης Κικίλιας, η Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Χρήστος Σταϊκούρας, η Μαρία Αντωνίου, ο Γιώργος Κασαπίδης κ.ά., ο πρόεδρος των Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης κ.ά.

Η νέα Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, όπως προέκυψε από το 10ο Συνέδριο, που ολοκλήρωσε τις εργασίες του την περασμένη Κυριακή, συνέρχεται σε πρώτη συνεδρίαση σήμερα το μεσημέρι (12 μ.), με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή γραμματέα.

Η σύνθεση της Πολιτικής Επιτροπής, σύμφωνα και με τις καταστατικές αλλαγές που υιοθετήθηκαν στο συνέδριο, απαρτίζεται από 287 μέλη, εκ των οποίων τα 150 εξελέγησαν από τους συνέδρους και τα υπόλοιπα 137 μετέχουν ex officio (πρώην πρόεδροι της Ν.Δ., βουλευτές και ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, αιρετοί σε αντιπροσωπίες παραγωγικών φορέων, όπως ΣΕΤΕ, ΤΕΕ, ΟΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, ΚΕΕΕ, κ.ά., πρ. πρόεδροι Βουλής κ.λπ.).

Οι συσχετισμοί που προέκυψαν από την ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών μελών έδειξαν ότι οι υποστηρικτές της νέας ηγετικής ομάδας προτιμήθηκαν από τους συνέδρους και αποτελούν πλειοψηφία στη νέα Πολιτική Επιτροπή, στην οποία, πάντως, δεν αποκλείστηκε καμία από τις "γαλάζιες" φυλές, παρόλο που, όπως λέγεται, η σταυροδοσία των περισσότερων συνέδρων υπερέβη τους παραδοσιακούς διαχωρισμούς σε "μητσοτακικούς", "καραμανλικούς" και "σαμαρικούς".

Ο στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, αμέσως μετά την εκλογή του νέου αρχηγού, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε οριστεί αναπληρωτής γραμματέας και κατά την προσυνεδριακή περίοδο "όργωσε" όλη την ελληνική επικράτεια, συζήτησε με τις τοπικές κοινωνίες και τα κατά τόπους στελέχη της Ν.Δ., και το κλίμα συμπάθειας που έχει διαμορφωθεί προς το πρόσωπό του, ανεξαρτήτως τάσεων και προσώπων, είναι αναμφισβήτητα ευρύ, κάτι στο οποίο ποντάρουν στο "επιτελείο Μητσοτάκη".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News