default-image

Δικαίωση μικροπωλητή: Έσωσε την περιουσία του, ρύθμιση οφειλών

Κρήτη
Δικαίωση μικροπωλητή: Έσωσε την περιουσία του, ρύθμιση οφειλών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου διέταξε πλήρη προστασία της ακίνητης περιουσίας και ρύθμιση των οφειλών μικροεμπόρου οπωροκηπευτικών (πλανόδιος πωλητής), έναντι της μίας και μοναδικής πιστώτριας τράπεζας, αλλά με τέσσερις συμβάσεις, με συνολικό ποσό χρέους, προς αυτήν, του ποσού 95.708,76 ευρώ.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η εν λόγω δανειολήπτρια, δεν δίστασε να καταθέσει αίτηση υπαγωγής του, στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, αφού διαπίστωσε ότι είχε περιέλθει σε αδυναμία, εκπλήρωσης των ληξιπρόθεσμων χρεών της (λόγω οικονομικής ύφεσης) πρόκειται για δανειολήπτρια έγγαμη μητέρα τριών ανηλίκων τέκνων, με σύζυγο άνεργο.

Εισοδήματα που η ίδια διαθέτει: όχι περισσότερο από 620 ευρώ τον μήνα

Περιουσιακά στοιχεία που η ίδια διαθέτει:

α) μονοκατοικία, υψιλή κυριότητα

β) οικόπεδο συνολικής έκτασης 741,75 τ.μ. υψιλή κυριότητα κατά ποσοστό 15,20%

γ) αποθήκη

δ) αγροτεμάχια υψιλής κυριότητας, με ελιές

Ειδικότερα το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου, αφού μελέτησε το φάκελο της δικογραφίας, τα έγγραφα που προσκόμισε η πληρεξούσια δικηγόρος της αιτούσης, σε συνδυασμό με όσα εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι των διαδίκων, εξέδωσε την ημερ. 16/10/2015, Προσωρινή Διαταγή, όπου ορίζεται:

α) Δέχεται την αίτηση για χορήγηση προσωρινής διαταγής

β) Διατάσσει, α) την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας καθώς και β) τη διατήρηση αμετάβλητης της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας, κινητής και ακίνητης

γ) Ορίζει, για την ικανοποίηση της Τράπεζας, α) την καταβολή μηνιαίας δόσης, 50 ευρώ, διανεμομένη συμμέτρως στις (4) οφειλές της αιτούσας, μέχρι το έτος 2018 και β) από το έτος 2018 μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης συνολικού ποσού 50 ευρώ, στις δύο συμβάσεις στεγαστικού δανείου, οι οποίες εξασφαλίζονται προνομιακά με εμπράγματη ασφάλεια (προσημείωση υποθήκης ) επί του ακινήτου που χρησιμεύει ως κύρια κατοικία της αιτούσας και του οποίου αυτή ζητά την εξαίρεση από την εκποίηση, κατ αρθρ. 5 παρ.2 και 9 παρ.2 Ν.3869/2010.

Για ενημέρωση και ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος, μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News