default-image

Σαν σήμερα: Από το φορολογικό νόμο στο Τσέρνομπιλ

Σαν σήμερα: Από το φορολογικό νόμο στο Τσέρνομπιλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικός νόμος

Το 1822 τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την επιβολή της δεκάτης επί των καρπών.

Ανακάλυψη

Το 1877 ανακαλύπτεται στην Ολυμπία από Γερμανούς αρχαιολόγους ο Ερμής του Πραξιτέλη.

Το 1926

Ιδρύεται και επισήμως ο ΠΑΟΚ, με την έγκριση του καταστατικού του από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Τσέρνομπιλ

Το 1986 έγινε η πυρηνική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ της Σοβιετικής Ένωσης (Ουκρανία), το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Κινητοποιήσεις

Μεγάλες κινητοποιήσεις διοργανώνονται εναντίον του προτεινόμενου σχεδίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2001 για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος («Σχέδιο Γιαννίτση»), με το οποίο επιχειρείται, μεταξύ άλλων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ομαδοποίηση ταμείων, επανεξέταση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και επανεξέταση των κοινωνικών πόρων με προοπτική κατάργησής τους (αγγελιόσημο).

Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Όταν αναφερόμαστε στη Διανοητική Ιδιοκτησία, εννοούμε τόσο την πνευματική ιδιοκτησία (δικαιώματα καλλιτεχνών πάνω στο έργο τους), όσο και τη βιομηχανική ιδιοκτησία (δικαιώματα εφευρετών πάνω στις δημιουργίες, δηλαδή τις πατέντες).

Η Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας (World Intellectual Property Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Απριλίου, ημερομηνία που εγκαθιδρύθηκε το 1970 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας, που προστατεύει τα ανωτέρω δικαιώματα σε όλο τον κόσμο.

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Διανοητικής Ιδιοκτησίας είναι η ενημέρωση του κοινού για το ρόλο και τη σημασία της διανοητικής ιδιοκτησίας στην καθημερινή ζωή και η επισήμανση της συνεισφοράς των καλλιτεχνών και των εφευρετών στην ανάπτυξη των κοινωνιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών (European Immunization Week) λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από τις 25 έως τις 30 Απριλίου, με πρωτοβουλία του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών προωθεί το μήνυμα ότι ο εμβολιασμός κάθε παιδιού είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη ασθενειών και την προστασία της ζωής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News