Ειδήσεις

Ολονύκτιες έρευνες για τον 60χρονο ψαρά- Πως σώθηκε ο γιος

Ολονύκτιες και αγωνιώδεις είναι οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό του 60χρονου ψαρά. Καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας συνεχίζονται οι έρευνες από ξηράς από τον Καρτερό μέχρι την Αμνισσό Ηρακλείου από 4 λιμενικούς που «χτενίζουν» την περιοχή με οχήματα ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί με το σύνολο των δυνάμεων από ξηράς και αέρος και πάλι με το πρώτο φως της ημέρας.

Η επιχείρηση διάσωσης του ψαρά στη θαλάσσια περιοχή βορειονατολικά του αεροδρομίου Ηρακλείου, δυτικά του Καρτερού ξεκίνησε το πρωί της Μ.Τρίτης. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και φουσκωτά σκάφη της ΕΜΑΚ και βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες στη βάρκα βρίσκονταν πατέρας και γιος. Ο 30χρονος γιος του βρέθηκε, ωστόσο ο 60χρονος πατέρας μέχρι στιγμής αναζητείται.

Ένα ψαροκάικο, κάτω από άγνωστες συνθήκες μέχρι στιγμής αναποδογύρισε με αποτέλεσμα οι δύο ψαράδες που επέβαιναν να βρεθούν στη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες προσπάθησαν να μαζέψουν τα δίχτυα όμως εξαιτίας της έντονης θαλασσοταραχής που επικρατούσε στην περιοχή όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά η βάρκα τους αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα.

Ο γιος πάλευε με τα κύματα και τελικά κατάφερε να σωθεί όμως ο πατέρας εξακολουθεί να είναι αγνοούμενος μέχρι αυτή την ώρα. Ενώ υπάρχουν και οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι τα δίχτυα που έχουν καταλήξει στο βυθό ίσως και να έχουν παρασύρει μαζί τους τον άτυχο ψαρά.

Αν και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, γεγονός που σημαίνει ότι δεν ευνοούν τις έρευνες ,μετά από την άμεση επέμβαση του λιμενικού σώματος, ο ένας ψαράς περισυνελλέγει από τους άνδρες του λιμενικού και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ ο άλλος αγνοείται.

Στην περιοχή βρέθηκαν σκάφη του λιμενικού σώματος Ηρακλείου, παραπλέοντα σκάφη, βάρκες καθώς και ρυμουλκά για να βοηθήσουν στις έρευνες.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια