default-image

Πυρετώδεις ρυθμοί στα σφαγεία ενόψει Πάσχα

Κρήτη
Πυρετώδεις ρυθμοί στα σφαγεία ενόψει Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρετώδεις οι ρυθμοί στα σφαγεία της Κρήτης για τη κάλυψη των αναγκών ενόψει Πάσχα, ενώ την ίδια ώρα εντατικοί είναι οι έλεγχοι στην αγορά για τη προστασία των καταναλωτών.

Περίπου 4.000 αμνοερίφια σφάζονται κάθε μέρα στα 3 σφαγεία του Νομού Ηρακλείου σε Αρκαλοχώρι, Μοίρες και Ασήμι, με τη κίνηση στα σφαγεία να κορυφώνεται την Μ. Πέμπτη.

Τη τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν προβλήματα δυσλειτουργίας στα σφαγεία καθώς τη περασμένη Πέμπτη πέρασε τροπολογία από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία ρυθμίστηκαν ζητήματα υπερωριακής απασχόλησης υπαλλήλων του δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και των κτηνιάτρων και έτσι στο παρά ένα αποφεύχθηκε ο ορατός κίνδυνος μέλη της Κτηνιατρικής Ένωσης να απέχουν τις μέρες της σφαγής λόγω έλλειψης αποζημίωσης.

Με βάση τις παραπάνω εξελίξεις, ομαλοποιείται η τροφοδοσία της αγοράς σε κρέας, με τους κρεοπώλες ωστόσο να εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο αδιάθετων ποσοτήτων αμνοεριφίων, ζήτημα για το οποίο θα έχουν καλύτερη εικόνα τη Μεγάλη Τετάρτη.

«Τα πράγματα είναι χαλαρά. Οι καταναλωτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις τιμές και όχι στη ποιότητα», μας σχολίασε κρεοπώλης ο οποίος ευελπιστεί στην Ανάσταση και του κλάδου τους, λόγω της σχετικά μειωμένης αγοραστικής κίνησης.

Επίσης, παρατήρησε ότι τα περισσότερα αμνοερίφια που σφάζονται είναι άνω των 12 κιλών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News