Ειδήσεις

Κραυγή αγωνίας των εμπόρων για τα Κινέζικα

Τη λήψη μέτρων για τη μεγάλη πληγή της παραοικονομίας, τη Κινέζικη αγορά, όπως τη χαρακτηρίζουν, ζητούν έμποροι του Ηρακλείου, με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου να συγκαλεί αύριο Μ. Τρίτη σύσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο την άμεση κινητοποίηση όλων προκειμένου να ελέγξουν το Κινεζικό σύστημα που λειτουργεί στο νησί μας.

«Τα Κινέζικα καταστήματα είναι η προσωποποίηση της παραοικονομίας σε σχέση με την ασφαλιστική και φορολογική λειτουργία τους», υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης, ο οποίος παρά τις πιέσεις που ασκεί σε πολιτικό επίπεδο, δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία απάντηση για το αν έχουν υπάρξει συμφωνίες και τι είδους σε διακρατικό επίπεδο.

Με επιστολή του προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά την άμεση κινητοποίηση τους για να υπάρξει μάχη εναντίον αυτής της μάστιγας όπως την αποκαλούν, εξαιτίας των τεράστιων επιπτώσεων που υπάρχουν στη τοπική αγορά.

Στο ερώτημα πόσα είναι τα Κινέζικα καταστήματα στην Κρήτη, ο κ. Κουμαντάκης δεν μπόρεσε να μας απαντήσει ούτε στο περίπου, καθώς όπως επισήμανε «είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός που δεν μπορούν να τα μετρήσουν».

Πάντως, στη Λ. 62 Μαρτύρων, από Χανιόπορτα μέχρι Γιόφυρο, λειτουργούν 16 Κινέζικα καταστήματα, εκ των οποίων αρκετά απ' αυτά λειτουργούν σε χώρους άνω των 1.500 μέτρων, σε αντίθεση με όσα ορίζει ο σχετικός νόμος, πρόσθεσε ο κ. Κουμαντάκης, ο οποίος δίνει τη δική του μάχη εναντίον των Κινέζικων καταστημάτων, τα οποία ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και στη θέση καταστημάτων που δεν άντεξαν την παρατεταμένη κρίση και τους φόρους - φωτιά, βάζοντας λουκέτο.

Σχόλια