default-image

Έκκληση για κατάκοιτη γυναίκα, να βρεθεί αναπηρικό καροτσάκι

Κρήτη
Έκκληση για κατάκοιτη γυναίκα, να βρεθεί αναπηρικό καροτσάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γολγοθάς της Μεγάλης εβδομάδας αποτελεί πλέον μια καθημερινότητα για τον Γιώργο Γαραζανάκη ο οποίος βιώνει καθημερινά τα "Πάθη του Χριστού", καθώς σχεδόν μόνος του φροντίζει την κατάκοιτη γυναίκα του η οποία έχει να βγει από το σπίτι, ακόμα και για να αναπνεύσει καθαρό αέρα, από τον Ιούλιο του 2015!

Ένα σοβαρό εγκεφαλικό οδήγησε τη Σοφία Γαραζανάκη στο χειρουργείο αλλά πριν μπορέσει να συνέλθει ακολούθησε δεύτερο "χτύπημα" της μοίρας τον Μάρτιο του 2016, που καθήλωσε την γυναίκα στο κρεβάτι και δεν της επέτρεψε εκ τότε να κινήσει τα δεξιά άκρα της.

Δεν έχει βγει από το σπίτι από το 2015…

Για το σύζυγό της ήταν από δύσκολο έως αδύνατο ακόμα και να την μετακινήσει, πόσο μάλλον να τη βοηθήσει να βγει εκτός σπιτιού. Αυτό που θεωρείται δεδομένου για κάποιους, ήταν και παραμένει αδύνατο για την 59χρονη που παραμένει σύμφωνα με το σύζυγό της ακίνητη στο κρεβάτι, σηκώνοντας το δικό της «σταυρό του μαρτυρίου».

Ζητάει μόνο ένα αναπηρικό καρότσι

Το μόνο που ζητά ο Γιώργος Γαραζανάκης είναι ένα αναπηρικό καρότσι από κάποιον που δεν το έχει ανάγκη, για να μπορεί όπως λέει να βγάλει για λίγο έξω από το σπίτι τη γυναίκα του. Ακόμη πιο χρήσιμο θα μπορούσε είναι ένα ειδικό κρεβάτι με μηχανισμούς που μετακινούν τον ασθενή, καθώς για τον ηλικιωμένο είναι αδύνατο να κινεί μόνος του την 59χρονη. Ωστόσο δεν ήξερε καν ότι υπάρχει ανάλογο κρεβάτι και ούτε φυσικά διαθέτει τα χρήματα για να το εξασφαλίσει.

Η ιστορία του ηλικιωμένου συνταξιούχου που βρέθηκε να φροντίζει μόνος του τη σύζυγό του και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια του κράτους, δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτήν πολλών ακόμα ανθρώπων που περιθάλπουν μόνοι τους συγγενικά πρόσωπα.

Τα παιδιά του όποτε μπορούν συμπαραστέκονται στον αγώνα και βοηθούν τους γονείς τους, αλλά η πολιτεία είναι «απούσα». Αρχικά το ΙΚΑ σύμφωνα πάντα με τον κ. Γαραζανάκη κάλυπτε ένα μικρό μέρος της αμοιβής του φυσικοθεραπευτή ο οποίος παρείχε καθημερινά τις υπηρεσίες του, κόστος που πλέον δεν καλύπτεται.

Το ζεύγος των ηλικιωμένων ζει με μια σύνταξη 570 ευρώ και το πενιχρό επίδομα της πρόνοιας των 300 ευρώ ανά δίμηνο που λαμβάνει η σύζυγος, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να πληρώσει τον ενοίκιο, το φυσικοθεραπευτή, τα φάρμακα και πολλά ακόμα έξοδα.  

Παρόλα αυτά το μόνο που ζητάει ο συνταξιούχος με αξιοπρέπεια είναι ένα αναπηρικό καρότσι για να μετακινείται η 59χρονη γυναίκα. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά για τον ίδιο είναι το πολυτιμότερο δώρο αφού θα διευκολύνει την καθημερινότητα τους. Ένα δώρο διαφορετικό από αυτά που ζητούν οι περισσότεροι λίγο πριν το Πάσχα, αφού θα διευκολύνει έναν αγώνα ζωής…

Παρακαλείται όποιος θέλει να βοηθήσει να επικοινωνήσει με τον Όμιλο της "ΚΡΗΤΗ TV": 2810/938100.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News