default-image

Η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε τον Μπάρακ Ομπάμα στο Ανόβερο

Κόσμος
Η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε τον Μπάρακ Ομπάμα στο Ανόβερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να συζητήσει με τον Μπάρακ Ομπάμα για πολιτική πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης το βράδυ.

Οι πολιτικές συζητήσεις θα γίνουν στους Κήπους Χερενχόιζερ, όπου εδώ και δύο χρόνια επαναλειτουργεί ένα παλιό επιβλητικό παλάτι σε ρυθμό μπαρόκ. Τα οικονομικά θέματα θα συζητηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο του Ανοβέρου και φυσικά στην έκθεση.

Μίνι σύνοδος κορυφής τη Δευτέρα

Η δυο ηγέτες στις συνομιλίες τους στο Ανόβερο θα εξετάσουν πως μπορεί να ολοκληρωθεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν μια και τον ερχόμενο Νοέμβριο γίνονται προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και η θητεία του Μπάρακ Ομπάμα δεν θα ανανεωθεί. Εάν δεν ολοκληρωθεί υπό τον νυν Αμερικανό Πρόεδρο πολύ πιθανόν να μετατεθεί για πολύ αργότερα με άγνωστη κατάληξη. Αυτό φυσικά επιθυμούν οι πολέμιοι της συμφωνίας.

Οι υπέρμαχοι της συμφωνίας ελπίζουν «να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις ήδη μέσα σε αυτό τον χρόνο» όπως δήλωσε ο Άντον Μπέρνερ, πρόεδρος της Ένωσης Χονδρικού και Εξωτερικού Εμπορίου και Παροχής Υπηρεσιών.

Ο Μπάρακ Ομπάμα ήθελε τη Δευτέρα το απόγευμα να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Λόγω όμως του κινδύνου της τρομοκρατίας και της προσφυγικής κρίσης θα γίνει μια μίνι σύνοδος κορυφής στους Κήπους Χερενχόιζερ, όπου θα συμμετάσχουν ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News