Ειδήσεις

Εναλλακτικές βόλτες στην Κρήτη με το Hit the Road

Ξεκίνησε και μαγεύει με τα τοπία, τη χαρά και την ενέργεια που μεταδίδει η ταξιδιωτική εκπομπή Hit the road στην ΚΡΗΤΗ TV. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6:30 το απόγευμα απολαμβάνουμε τις περιηγήσεις και τις ανακαλύψεις, μέσα από τις διαδρομές που κάνουν οι δύο φίλοι, Βασίλης Παραβολιδάκης και Πέτρος Ηλιάκης, σε όλη την Κρήτη. Ακολουθήστε τους στη ζωντάνια και τη χαρά με την οποία ανακαλύπτουν και μας συστήνουν τα μυστικά περάσματα του νησιού μας!

Πως πρόεκυψε η ιδέα να ξεκινήσετε ταξιδιωτική εκπομπή;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξυπνήσαμε μια μέρα και είπαμε : Tι να κάνουμε σήμερα; Ε πάμε να γυρίσουμε την Κρήτη σαν εκπομπή!

Είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή για να πάρουμε μέρος σε κάτι το οποίο εκφράζει, διασκεδάζει και τους δύο και ονομάζεται Hit The Road!!!

Το να σου εμφανιστεί η ευκαιρία να γυρίσεις έναν τόσο ιδιαίτερο τόπο όπως είναι η Κρήτη και να τον παρουσιάσεις με τον δικό σου τρόπο στον κόσμο, είναι κάτι στο οποίο (εμείς τουλάχιστον) δεν μπορούσαμε να πούμε όχι.

Τι παράξενο/ περίεργο γεγονός αναδεικνύουν οι εμπειρίες σας;

Το πιο διασκεδαστικό και ταυτόχρονα πολλές φορές επιμορφωτικό ,για εμάς τους ίδιους αρχικά, είναι οι δραστηριότητες που κάνουμε σε κάθε τόπο. Όπου στο νησί μας έχεις άπειρες επιλογές για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Από το να κάνεις μια βόλτα με γαϊδούρια στο Δικταίο Άντρο, να μάθεις να φτιάχνεις παραδοσιακές νοστιμιές στην Πόμπια και ξυλογλυπτική στο Τζερμιάδο.

Κάθε δραστηριότητα είναι και μία μοναδική εμπειρία για εμάς. Με αυτόν τον βιωματικό τρόπο λοιπόν αφήνουμε τον καθένα να ανακαλύψει πράγματα και δράσεις που πολλές φορές δεν ήξερε ότι υπάρχουν και γίνονται στο νησί!

Μπορείτε να περιγράψετε τους πιο ξεχωριστούς ανθρώπους που έχετε συναντήσει στα ταξίδια σας;

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον απ΄ όλους αυτούς τους απίθανους ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει στις μέχρι τώρα εκδρομές μας. Πραγματικά ειδικότερα στην επαρχία οι άνθρωποι σε κερδίζουν με την αμεσότητα και το πηγαίο χιούμορ τους.

Ενδεικτικά θα πούμε για έναν παππούλη που γνωρίσαμε στην Αγία Βαρβάρα με ένα σακίδιο στην πλάτη. Τον συναντήσαμε στο περίπτερο (η κάμερα δεν ήταν παρών) και βλέποντας αυτός τα δικά μας σακίδια μας λέει: Εσείς πρέπει να είστε ταξιδιάρηδες σαν εμένα. Σταθείτε να σας πάρω μια φωτογραφία να σας θυμάμαι.

Βγάζει λοιπόν την προϊστορική μηχανή του και αρχίζει την φωτογράφηση. Όταν κατάλαβε την παρουσία της δικιάς μας κάμερας σάστισε λίγο μα μετά συνέχισε ακάθεκτος!

Τι ξεχωριστό έχει η Κρήτη;

Ο αρμονικός συνδυασμός διαφορετικών τοπίων και χαρακτήρων ανθρώπων κάνουν την Κρήτη έναν από τους πιο ιδιαίτερους τόπους στον κόσμο χωρίς υπερβολή.

Για να βρεθείς από το βουνό στον κάμπο και στην θάλασσα δεν θες παρά μόνο λίγη ώρα ταξίδι. Και η εναλλαγή στην κουλτούρα και στον χαρακτήρα των ανθρώπων από χωριό με χωριό, ακόμα και από γειτονιά σε γειτονιά!

Ξεχωριστές εικόνες. Ξεχωριστοί άνθρωποι. Σε έναν Ξεχωριστό τόπο όπως είναι η Κρήτη μας.

Ποια μέρη έχετε επισκεφθεί μέχρι στιγμής και ποια είναι στον προσεχή προγραμματισμό;

Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τίποτα αν δεν μιλήσουμε με τον δικηγόρο μας... Όσο καλοκαιριάζει σιγά σιγά αρχίζει και μυρίζει θάλασσα στην ατμόσφαιρα. Οπότε σίγουρα θα κατηφορίσουμε προς τον εξωτικό νότο της Κρήτης κάνοντας σίγουρα μία στάση στα Μάταλα και στις γύρω περιοχές. Σε έναν ξεχωριστό τόπο και προσωπικό στοίχημα του Βασίλη, την παραλία της Πρέβελης με τις συναρπαστικά εξωτικές εικόνες που σου προσφέρουν οι φοίνικες και το ποτάμι. Και φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε την επιθυμία του Πέτρου να γνωρίσει περισσότερα πράγματα για την ενδοχώρα όλης της Κρήτης που τώρα που καλοκαιριάζει είναι εξίσου δραστήρια!

Έχετε να περιγράψετε ένα μυστικό για κάποιο σημείο της Κρήτης;

Κάνοντας μια βαρκάδα στη νότια Κρήτη κοντά στα Σφακιά πέσαμε πάνω σε κοιτάσματα πετρελαίου σε μικρά σχετικά βάθη.

Τα έχουμε κατοχυρώσει ήδη και είμαστε στην διαδικασία εκμετάλλευσης!!

Πέρα από την πλάκα σε κάθε τόπο που επισκεπτόμαστε ανακαλύπτουμε ιστορίες και μυστικά που θα μοιραζόμαστε μαζί σας σε κάθε Hit The Road!!!

Έχετε κινδυνέψει ποτέ;

Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι παίζουμε την ζωή μας κορώνα γράμματα στις εκδρομές που κάνουμε αλλά ορισμένες δραστηριότητες και κάποια τυχαία περιστατικά που συναντάμε στον δρόμο μας κάνει σίγουρα την ζωή μας πιο δύσκολη!! Από το να πέσεις από ένα άλογο μέχρι να συναντήσεις δύο αμφιβόλου διαθέσεων λυτά βόδια που κλείνουν τον χωματόδρομο που έχεις μπει και πρέπει να τα κάνεις στην άκρη.

Όλα αυτά όμως είναι το αλατοπίπερο σε κάθε ταξίδι μας και ένα κίνητρο να πάμε παραπέρα και να ζήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες.

Πως προέκυψε το όνομα της εκπομπής;

Η εκπομπή είχε το όνομα της πριν καν ξεκινήσει! Το ομώνυμο τραγούδι του Ray Charles και η αγάπη και των δύο προς αυτό ήταν η αφορμή της γνωριμίας μας ένα βράδυ στα κοινά στέκια που συχνάζαμε και οι δύο..

Και αφού κατά κάποιο τρόπο ταιριάζει και με το είδος της εκπομπής μας είπαμε ότι αυτό είναι για εμάς!!!

Fb Ηit the road

Επιμέλεια: Μαρία Αγαπάκη

Σχόλια