default-image

Συνέδριο ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο

Ελλάδα
Συνέδριο ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Απριλίου στο Ρέθυμνο θα πραγματοποιηθεί για 14η φορά το αρκετά δημοφιλές Παγκρήτιο Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης. Φέτος το συνέδριο θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο "Iberostar Creta Panorama" με τίτλο "Technology and Social Media on (EFL) Education, a Curse or a Blessing?".

Μεταφράζοντας την παραπάνω φράση στα Ελληνικά, καταλαβαίνει κανείς ότι το συνέδριο στη θεματολογία του καταπιάνεται με το πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευνοούν ή όχι την εκπαίδευση. Δίνοντας απαντήσεις στο ερώτημα που σε πολλούς ίσως να γεννάται σχετικά με το αν τελικά η χρήση τους αποτελεί ευλογία ή κατάρα.

Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετικό νομό, είναι ανοικτό για όλο τον κόσμο, για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το "παρών" σε αυτό θα δώσουν εκπαιδευτικοί από πολλά μέρη της Ελλάδας. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις και βιωματικά σεμινάρια σχετικά με το πώς μπορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ενσωματωθούν στη διδασκαλία.

Επίσης, περιλαμβάνει έκθεση ξενόγλωσσου διδακτικού βιβλίου και εποπτικού υλικού. Αναφορές και προσεγγίσεις σε όλες τις καινούργιες μεθόδους διδασκαλίας που υπάρχουν, όπως και σε ό,τι νεότερο αφορά στη διδασκαλία των Αγγλικών σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Διοργανωτές του 14ου Παγκρήτιου Συνεδρίου Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης είναι οι Σύλλογοι Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου. Περιγράφοντας πιο αναλυτικά το στόχο και το σκοπό της διεξαγωγής του 14ου Παγκρήτιου Συνεδρίου Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Ρεθύμνου Γιάννης Πατσουμάς τόνισε ότι «όσο ο καιρός περνάει παρατηρούμε ότι ο τρόπος διδασκαλίας αλλάζει.

Όπως επίσης αλλάζει και το τρόπος προσέγγισης των παιδιών σε ό,τι αφορά τις ξένες γλώσσες.

Σε σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρατηρείται ότι κατά κάποιον τρόπο προετοιμάζουν τα παιδιά σχετικά με τις ξένες γλώσσες και ειδικά με τα Αγγλικά. Παλαιότερα οι μαθητές που έρχονταν να μάθουν μια ξένη γλώσσα δεν είχαν τόσο μεγάλη επαφή μαζί της.

Τώρα, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι σαν να έχει καλλιεργηθεί καλύτερα το υπόστρωμα, έτσι ώστε ο σπόρος που εμείς θα έλθουμε και θα φυτέψουμε να ανθίσει πολύ πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά». Οι παρατηρήσεις αυτές θα αναλυθούν στη διάρκεια του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου και της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ το αναλυτικό του πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News