Ειδήσεις

Στη "φάκα" για παράνομη κατοχή 6 χιλ. κροτίδων

Δύο συλλήψεις μέσα σε λίγες ώρες για παράνομη κατοχή βεγγαλιών. Δύο άνδρες ένας 22χρονος και ένας 26χρονος έπεσαν στα χέρια της αστυνονίας την Παρασκευή με την κατηγορία της παράνομης κατοχής και πώλησης βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 6.400 περίπου κροτίδες.

Ειδικότερα ο 22χρονος ημεδαπός άνδρας, συνελήφθη το μεσημέρι Παρασκευής, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ηρακλείου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, στο πλαίσιο ελέγχων για πρόληψη και καταστολή της παράνομης κατοχής και πώλησης βεγγαλικών πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Η σύλληψή του έγινε μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 22χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.520 κροτίδες, ωστόσο ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 2.521 κροτίδες.

Συνολικά στην κατοχή του είχε 5.041 κροτίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σύλληψη 26χρονου στο Ρέθυμνο

Στην κατοχή του 26χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στο Ρέθυμνο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά χίλιες τριακόσιες ογδόντα μία  (1.381) κροτίδες.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, 26χρονος ημεδαπός, για παράβαση του Ν. περί βεγγαλικών πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Το πρωί από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι και στο χώρο εργασίας του 26χρονου. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά χίλιες τριακόσιες ογδόντα (1.381) κροτίδες.

Ο 26χρονος με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Σχόλια