Ειδήσεις

An Asch Meal,σαρώνουν τα βραβεία οι Κρητικοί

An Asch meal,το χορευτικό φιλμ που υπογράφουν οι Κρητικοί  Νικόλας Λεβεντάκης,  Μανώλης Φοινικιανάκης και ο χορογράφος Κωνσταντίνος Τσακιρέλης, γύρισε στην Ελλάδα με 3 βραβεία !

Το φιλμάκι διάρκειας 60 δευτερολέπτων, συμμετείχε στο διεθνή διαγωνισμό 60secondsdance. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συγκεντρώνει εκατοντάδες καλλιτέχνες και ομάδες από όλο τον κόσμο , οι οποίοι διαδικτυακά παρουσιάζουν τη δουλειά τους , διάρκειας μόλις ενός λεπτού. Όλα τα φιλμ που συμμετέχουν είναι χορευτικά.

Η δουλειά των Κρητικών ξεχώρισε και μάλιστα απέσπασε 3 βραβεία στα πλαίσια του Διαγωνισμού.

Η Νορβηγία έδωσε στο An Asch Meal, το βραβείο κοινού και η Δανία το δεύτερο βραβείο καθώς και το βραβείο κοινού.

Το φιλμ , που γυρίστηκε στη λίμνη Βότομος, στο Ζαρό, βασίζεται σε μια θεμελιώδη ιδέα της θεωρίας του ψυχολόγου Solomon Elliot Asch ,πολύ γνωστού για τα κοινωνικά πειράματα που διεξήγε. Σε αυτά τα πειράματα αποδεικνύεται η επιρροή των ομάδων και η πίεση στον σχηματισμό μιας γνώμης.  

Αυτό θέλησαν να τονίσουν και οι δημιουργοί του φιλμ. Τις αντιστάσεις του ατόμου απέναντι στην πίεση του όχλου. Ομογενοποίηση και διαφορετικότητα. Έννοιες που ορίζονται από τη συμπεριφορά του συνόλου προς το άτομο. Πόσο έτοιμοι είμαστε να δεχτούμε οτιδήποτε είναι ενάντια στα στερεότυπα;

Στην εκτέλεση της χορογραφίας του Κωνσταντίνου Τσακιρέλη είναι η ομάδα χορού Εχταγή και οι χορευτές Αρετή Χλαλκιαδάκη, Θεοδώρα Κοκκινίδη, Εμμαννουήλ Κοκκινίδης,Σοφία Πανέρη, Αργυρή Σαμιοτάκη, Ειρήνη Σκουρτανιώτη, Εβίτα Τσακαλάκη, Ιωάννα Βασάκη, Νεφέλη Ζαχαροπούλου.

Σχόλια