default-image

Πέθανε ο Prince

Πολιτισμός
Πέθανε ο Prince

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός στο σπίτι του σε προάστιο της Μινεσότα των ΗΠΑ, σε ηλικία 57 ετών, βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο σπουδαίος τραγουδιστής Prince.

Τον θάνατο του θρυλικού μουσικού επιβεβαίωσε στο Associated Press ο εκπρόσωπός του, δίνοντας τέλος στα ερωτηματικά που είχαν δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες, μετά τις πληροφορίες ότι είχε βρεθεί το πτώμα ενός άνδρα στο Paisley Park. Στην περιοχή, ήδη από τα πρώτα λεπτά που έγινε γνωστός ο θάνατός του, άρχισαν να συγκεντρώνονται θαυμαστές του.

Ο Prince τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, με την επίσημη ενημέρωση να κάνει λόγο για γρίπη.

Μάλιστα, μετά από συναυλία που έδωσε στο «Fox Theatre» στην Ατλάντα πριν μια εβδομάδα εισήχθη για σύντομη νοσηλεία, έπειτα από επείγουσα προσγείωση που πραγματοποίησε το ιδιωτικό του αεροσκάφος. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Ο Prince Rogers Nelson, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1958 στην Μινεάπολη των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια μιας σπουδαίας καριέρας 35 ετών και 39 δίσκων έγινε γνωστός, όχι μόνο για τα τραγούδια του, αλλά και για την οπτική τους παρουσίαση, τόσο στη σκηνή, όσο και στα βίντεο κλιπ του.

Η ταινία «Purple Rain» του 1984 θεωρείται μια από τις πλέον σημαντικές μουσικές ταινίες όλων των εποχών. Το 2004 είχε ανακηρυχθεί μέλος του Rock and Roll Hall of Fame.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News