default-image

Έχουμε συμφωνία, "αγκάθι" το αφορολόγητο

Οικονομία
Έχουμε συμφωνία, "αγκάθι" το αφορολόγητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «παρά πέντε» του Eurogroup και δίχως να είναι γνωστό, προς το παρόν, σε ποιες υποχωρήσεις προχώρησε η ελληνική πλευρά, φαίνεται αίφνης ότι έκλεισαν ή βρίσκονται πολύ κοντά στο να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές - ήτοι, τα «κόκκινα δάνεια», το ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό!

Οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, αποχώρησαν περί τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης από το Χίλτον, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το μόνο σημείο που εκκρεμεί, είναι το ύψος του αφορολόγητου, αλλά, σε κάθε περίπτωση, και εδώ η διαφορά είναι μικρή και εκτιμάται ότι θα ξεπεραστεί.

Εξερχόμενοι οι δύο υπουργοί απο το κεντρικό ξενοδοχείο που διεξάγονται οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δήλωσαν ότι υπάρχει σύγκλιση στα ανοιχτά ζητήματα με τους θεσμούς.

Παράλληλα, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι οι επικεφαλής του Κουαρτέτου δεν θα αποχωρήσουν από τη χώρα για το Eurogroup, φαίνεται ότι, μετά τις συγκλίσεις, θα αναχωρήσουν σήμερα.

Στο Eurogroup, που θα διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής στο Άμστερνταμ, αναμένεται να συμμετάσχει το οικονομικό επιτελείο, ενώ «σήμα» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης φαίνεται ότι θα δώσει και η ανακοίνωση έκτακτου Eurogroup την επόμενη εβδομάδα.

Συμφωνία και για τις επικουρικές

Από την πλευρά του, συμφωνία με τους δανειστές, με βάση την ελληνική πρόταση για τις επικουρικές συντάξεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο Χίλτον.

Όπως δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος και μεταδίδει το newmoney.gr, «κλείσαμε για τις επικουρικές, δέχθηκαν την πρότασή μας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μένουν μόνο περίπου 70 εκατ. ευρώ, για τα οποία πρέπει τα τεχνικά κλιμάκια να καταλήξουν σε συμφωνία».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θα έχει άλλη συνάντηση με τους δανειστές για το θέμα αυτό.

Όλα αυτά, όταν χθες μέχρι τα ξημερώματα δεν υπήρχε η εικόνα για τέτοια σημαντική πρόοδο και μάλιστα ο ίδιος ο υπουργός άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιδιώξει η ελληνική πλευρά πολιτική λύση στο Eurogroup.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή συνάντηση δεν κράτησε ούτε μία ώρα.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News