Ειδήσεις

"Ανάσα" για υπερχρεωμένο συνταξιούχο

Την πλήρη προστασία της ακίνητης περιουσίας του πέτυχε συνταξιούχος του Δημοσίου, τέως αστυνομικός, καθώς και άρση παρακράτησης σύνταξης, κάνοντας δεκτό το αίτημά του για ρύθμιση των οφειλών του, έναντι δύο τραπεζών και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ειδικότερα, ο συνταξιούχος τέως αστυνομικός, με την ημερομηνία 09/11/2015 Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, πέτυχε πλήρη προστασία της ακίνητης περιουσίας του και άρση παρακράτησης σύνταξης, του ποσού των 287,35 ευρώ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κάνοντας δεκτό το αίτημα του, για ρύθμιση των οφειλών του, έναντι δύο πιστωτριών Τραπεζών και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με συνολικό ποσό χρέους, προς τους πιστωτές του, ποσού38.687,97 ευρώ.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο εν λόγω δανειολήπτης, πρώην δημόσιος υπάλληλος, δεν δίστασε να καταθέσει αίτηση υπαγωγής του, στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, αφού διαπίστωσε ότι είχε περιέλθει σε αδυναμία, εκπλήρωσης των ληξιπρόθεσμων χρεών του (λόγω οικονομικής ύφεσης) πρόκειται για δανειολήπτη συνταξιούχο του δημοσίου (τέως αστυνομικό) 58 ετών, έγγαμο, πατέρα δύο ενηλίκων τέκνων.

Εισοδήματα που ο ίδιος διαθέτει: 1.157 ευρώ, μηνιαίως από την σύνταξη του και αγροτική ενίσχυση/ελαιολάδου 2.546,72 ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία που ο ίδιος διαθέτει: α) διαμέρισμα ακίνητο από 87,00 τ.μ., οικόπεδο εμβαδού 511,81 τ.μ , έχει ποσοστό εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτησίας 50,00% β) Ι.Χ.

Πιο αναλυτικά, το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου, αφού μελέτησε το φάκελο της δικογραφίας, τα έγγραφα που προσκόμισε η πληρεξούσια δικηγόρος του αιτούντος, σε συνδυασμό με όσα εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι των διαδίκων, εξέδωσε την ημερομηνία 9-11-2015, Προσωρινή Διαταγή, όπου ορίζεται:  

α) Δέχεται την αίτηση 

β) Απαγορεύει, κάθε μέτρο εκτέλεσης κατά της πρώτης κατοικίας , κυριότητας της αιτούσας κατά ποσοστό 50%.
γ) Διατάσσει, την άρση της γενομένης παρακράτησης του ποσού των 287,35 ευρώ, μηνιαίως, στην οποία προβαίνει το Ν.Π.Δ.Δ. (Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων", από τη σύνταξη του αιτούντος
δ) Ορίζει, για την ικανοποίηση των τραπεζών, την καταβολή μηνιαίας δόσης, 130 ευρώ, διανεμομένη μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

Για ενημέρωση και ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140  

Σχόλια