Ειδήσεις

Βικελαία, αποφεύχθηκε η απένταξη από το ΕΣΠΑ

Αρχικά παραλίγο εμφράγματα αλλά στη συνέχεια η καρδιά γύρισε στη θέση της στους αρμόδιους της Λότζιας, με φόντο την απόφαση απένταξης του έργου προμήθειας/εξοπλισμού της Βικελαίας, ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από το ΕΣΠΑ!

Το έργο του εξοπλισμού της Βικελαίας αφορά στην προμήθεια βιβλιοστασίων, προθηκών, επίπλων, οπτικο-ακουστικού εξοπλισμού και διαδραστικών μέσων για τις ανάγκες της Βικελαίας. Το έργο, με το οποίο ολοκληρώνεται η επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Ηρακλείου στο ανακαινισμένο μέγαρο "Αχτάρικα", είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το 2013 από την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ είχε σπάσει σε δυο διαγωνιστικά μέρη.

Στον ένα, στο μικρότερο διαγωνισμό, είχε δημιουργηθεί εμπλοκή μετά από καταγγελίες κατά της μειοδότριας εταιρείας. Το έτερο κομμάτι του διαγωνισμού προχωρούσε κανονικά. Μέχρι που χθες το πρωί έσκασε στη Λότζια η "βόμβα" της απόφασης απένταξης όλου του έργου, ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, από την Περιφέρεια!

Στο Δήμο αρχικά, πρωτίστως στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Καραντινό, υπήρξε ένα σοκ, μια παγωμάρα και αγωνία μήπως ο Δήμος κληθεί να βάλει από το ταμείο του το 1,5 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, μετά από επαφές και τηλέφωνα που έκανε, ο κ. Καραντινός εμφανίστηκε καθησυχασμένος. Όπως ανέφερε στη "Ν.Κ.", «πρόκειται για μια τυπική καθαρά απόφαση, μια διαχειριστική δηλαδή απένταξη του συγκεκριμένου έργου μαζί με άλλα 41 έργα, τα οποία περνάνε ως γέφυρα. Άρα δε συντρέχει λόγος ανησυχίας για το έργο της Βικελαίας»...

Σχόλια