Ειδήσεις

Μηλάκη-Χαλκιαδάκη, πάνε Ρίο για μετάλλιο

Πίσω από δύο μεγάλες αθλήτριες είναι τελικά ένας σπουδαίος προπονητής!

Τα δυο "χρυσά κορίτσια" του κρητικού αθλητισμού Αργυρώ Μηλάκη και Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και ο προπονητής τους Γιώργος Βαρβεράκης φιλοξενήθηκαν στην αθλητική ενότητα της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" της ΚΡΗΤΗ TV και μίλησαν τόσο για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο Τυμπάκι που πέρασε όσο και για τα όνειρά τους ενόψει Ρίο και Βραζιλίας.. με ενδιάμεσο σταθμό τη Νότια Αφρική!

Συγκεκριμένα είπαν:

Για το Τυμπάκι: "Είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη διοργάνωση που εμπνευστήκαμε και έχει το όνομα της Φαιστού που παραπέμπει στον Μινωικό Πολιτισμό", μας είπε ο Βαρβεράκης με την Αργυρώ Μηλάκη να εκθειάζει τη δουλειά του και να προσθέτει: "Η διοργάνωση δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τα παγκόσμια πρωταθλήματα που πηγαίνουμε"!

Το εγκώμιο των προπονητών (Βαρβεράκη-Σιδεράκη) "έπλεξε" και η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη που πρόσθεσε "Ο Γιώργος έχει ανεβάσει επίπεδο την ποδηλασία"! Η συζήτηση δεν άργησε να πάει στους Παραολυμπιακούς στο Ρίο με τα κορίτσια να συμφωνούν "θέλουμε μετάλλιο" και αφού ο προπονητής τους αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο της Ν.Αφρικής που θα γίνει σε συνθήκες Βραζιλίας μιας και θα είναι και εκεί χειμώνας (αναχωρούν Δευτέρα του Πάσχα), ο επίλογος ήταν συγκινητικός: Η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη αναφέρθηκε στον γιο της Νικολάκη (την παρακολουθούσε μέσα από το στούντιο) λέγοντας: "Ένα μικρό παιδί που δεν καταλαβαίνει πολλά, μετά τη νίκη μας στο Τυμπάκι έλεγε σε όλους, αυτή είναι η μαμά μου"!

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής να χορηγήσει υπεύθυνες δηλώσεις στους Έλληνες αθλητές, τις οποίες και θα πρέπει να συμπληρώσουν, αν θέλουν να πάνε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Την υπεύθυνη δήλωση συνοδεύουν δεκάδες όροι, που πρέπει να τηρηθούν από τους αθλητές, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν πιθανό αποκλεισμό ή ακόμα και πρόστιμο. Μεταξύ αυτών, απαγορεύεται στους αθλητές η προβολή και η αναφορά των προσωπικών τους χορηγών, των ανθρώπων δηλαδή που επί τρία συναπτά έτη, τους υποστήριζαν και τους χρηματοδοτούσαν για να φτάσουν μέχρι την πρόκριση στους Αγώνες, καθώς δεν είχε δοθεί καμία επιχορήγηση γι' αυτό το χρονικό διάστημα από την ίδια την ΕΠΕ.

 "Αθλητισμός και ειδικά πρωταθλητισμός, χωρίς χορηγούς δε γίνεται. Ελπίζω πως θα βρεθεί λύση", είπε χαρακτηριστικά για το θέμα ο Γιώργος Βαρβεράκης...

Σχόλια