default-image

Το μεγάλο "παιχνίδι" με το φυσικό αέριο στην Κρήτη

Κρήτη
Το μεγάλο "παιχνίδι" με το φυσικό αέριο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει η "βεντάλια" γύρω από το ενεργειακό μέλλον της Κρήτης και τις προοπτικές που ανοίγονται, με το μεγάλο παιχνίδι να έχει ήδη ξεκινήσει γύρω από το φυσικό αέριο, στο οποίο επικεντρώνεται πλέον το ενδιαφέρον, όχι μόνο από τη ΔΕΗ αλλά και από μεγάλες εταιρείες.Η ηγεσία της ΔΕΗ αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις γύρω από τον μελλοντικό σχεδιασμό της επιχείρησης, ο οποίος εστιάζεται στο φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη σταδιακή μείωση κατά 30% της χρήσης των πετρελαϊκών μονάδων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2019 για λόγους περιβαλλοντικούς ενώ μέχρι το 2025, να έχουν σχεδόν εκλείψει οι μονάδες που καίνε μαζούτ, σε Λινοπεράματα, Αθερινόλακκο και Ξυλοκαμάρα.

Σενάριο που αν επιβεβαιωθεί, θα προκαλέσει σχετική ικανοποίηση στο Δήμο Μαλεβιζίου που δίνει μάχη εδώ και δεκαετίες για την απομάκρυνση των ρυπογόνων μονάδων στα Λινοπεράματα.

Στην ατζέντα το ενεργειακό υποβρύχιο καλώδιο

Η κορυφή των ενεργειακών φορέων όλης της χώρας θα βρεθεί στο Ηράκλειο, την Παρασκευή και το Σάββατο στο πλαίσιο παρουσίασης της μελέτης Ενεργειακού σχεδιασμού της Κρήτης.

Και το ενεργειακό υποβρύχιο καλώδιο βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της διημερίδας, με την Περιφέρεια Κρήτης να διεκδικεί την ενεργειακή ασφάλεια και τροφοδοσία του νησιού.

Η ηγεσία της ΡΑΕ, της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και επικεφαλής των θεσμικών φορέων που άπτονται του τομέα της ενέργειας καθώς και εκπρόσωποι του EUROASIA INTERCONECTOR θα ξεδιπλώσουν το σχεδιασμό τους, παρουσία εκπροσώπων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιστημόνων.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News